Situație incredibilă la Școala nr. 16 din Constanța. Copii cu flori, într-o clasă fără... învățătoare!

Luni, 11 Septembrie 2017
25665
Nu toți copiii din Constanța au avut parte de un debut fericit de an școlar. Dincolo de festivități, discursuri, preoți și consilieri, s-a înregistrat și un eveniment deloc plăcut, greu de înțeles cum de este posibil în anul de grație 2017. Despre ce anume este vorba, aflați din rândurile următoare, trimise de Cătălina T., o constănțeancă nemulțumită de situația prin care trebuie să treacă al său copil și colegii lui. 


"Vă scriu iar cu privire la problema clasei a IV-a din Școala nr. 16. Anul trecut, vă spuneam că o vor da afară pe cea de-a treia învățătoare a copiilor, cea care - în sfârșit! - era ce trebuie. Au dat-o afară. Nu mai repet motivele. Iar acum, în prima zi de școală, au venit copiii cu flori într-o clasă fără… învățătoare! Nu au cadru didactic pentru acești copii. Singurul răspuns transmis prin laboranta școlii a fost: «Sperăm să vină cineva mâine». Nu știu cum se fac «cărțile» în școli azi, dar să dai afară un om iubit de copii și să îl înlocuiești cu absolut nimic este o idioțenie, o bătaie de joc. E o lipsă de respect față de copiii noștri. Fix asta îi învățăm: cum să li se rupă de tot!", a transmis, supărată, mama unuia elev al Școlii nr. 16. 


Legat de acest subiect, "Cuget Liber" ridică o serie de întrebări, așteptând răspunsuri atât de la conducerea Școlii nr. 16, cât și de la șefii ISJ Constanța. 


Așadar: 


- Cum de a fost posibil ca, timp de trei ani, clasa respectivă să aibă nu mai puțin de trei învățătoare? 


- Cum de este posibil ca o școală din oraș să nu aibă titular pe post, în condițiile în care profesorii se plâng că nu există posturi și sunt nevoiți să facă naveta la kilometri buni departe de casă? 


- A fost oare scos la concurs acest post? Și dacă da, sub ce formă? Titularizare sau detașare? 


- Există un titular pe post aflat în concediu de maternitate sau plecat prin minister și i se păstrează catedra? Dacă nu, de ce nu este scos la concurs? 


- Cum de este posibil ca școala să înceapă fără personal complet? De ce nu există la ora actuală un învățător, titular sau suplinitor? 

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde