Sindicatul profesorilor din Constanţa, ignorat în discuţiile privind începerea şcolii

468
Sindicatul profesorilor din Constanţa, ignorat în discuţiile privind începerea şcolii - sindicat-1599658535.jpg
Reprezentanţii Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa sunt revoltaţi de faptul că nu au fost invitaţi să participe la discuţiile privind începerea noului an şcolar. Reprezentanţii profesorilor susţin că sunt ignoraţi atât de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, cât şi de către autorităţile locale.


“Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța își exprimă nemulțumirea față de modul în care Inspectoratul Școlar Județean Constanța și autoritățile locale înțeleg să ignore principiile dialogului social în contextul deschiderii noului an școlar.


Am aflat cu surprindere, din mass-media, că ieri, 8 septembrie, a avut loc o videoconferință cu privire la începerea anului școlar, la care au participat directorii unităților de învățământ preuniversitar de stat, inspectorul școlar general, prefectul județului Constanța și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică.


Dacă nu ca o consecință a unei obligații legale, atunci măcar ca un gest de minimă considerație ar fi trebuit ca domnul inspector școlar general să invite la această videoconferința și reprezentantul Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, organizație sindicală care se exprimă în numele a peste 6000 de salariați din învățământul preuniversitar constănțean, cu toții implicați în procedurile și demersurile necesare deschiderii și derulării noului an școlar într-un context extrem de complicat și fără precedent, acela al pandemiei Covid-19”, a transmis Biroul operativ al SLSIP.


Sindicaliştii susţin că “există încă foarte multe semne de întrebare şi disfuncţionalităţi pe care le semnalează salariaţii unităţilor de învăţământ, elevii şi părinţii, în legătură cu deschiderea unităţilor de învăţământ şi cu desfăşurarea actului educational în condiţii de siguranţă”. Aceştia solicit să fie implicaţi în dialog şi să participe la deciziile privind soarta cadrelor didactice şi a elevilor în următorul an şcolar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9055 secunde