Sindicatele din învăţământ solicită ziua de 5 octombrie nelucrătoare pentru profesori

210
Sindicatele din învăţământ solicită ziua de 5 octombrie nelucrătoare pentru profesori - sindicateledininvatamant-1601576321.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământul preuniversitar au solicitat ministrului Educaţiei şi Cercetării ca să transmită precizări către inspectoratele şcolare privind caracterul de zi nelucrătoare pentru data de 5 octombrie, având în vedere că atunci este sărbătorită Ziua Internaţională a Educaţiei.

„Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate – Învăţământ Preuniversitar, luni 5 octombrie, este zi nelucrătoare pentru toţi salariaţii din unităţile de învăţământ preuniversitar. Ca atare, în ziua de 5 octombrie 2020 nu se realizează la nivelul unităţilor de învăţământ niciun fel de activitate şi nu se organizează manifestări specifice acestei zile. Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa a comunicat acest punct de vedere Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Consiliilor Administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, iar Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a transmis către Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a transmis preşedintele SLSIP Constanţa, Mitică Iosif.


Din 1994, data de 5 octombrie marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Profesorului (Ziua Internaţională a Educaţiei). Anul acesta, în condiţiile speciale impuse de răspândirea noului tip de coronavirus – SARS-CoV-2, sărbătorirea profesorilor de-a lungul şi de-a latul întregii lumi se va desfăşura sub deviza „Profesorii: conducând criza, reimaginând viitorul!”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2135 secunde