Simulare cu incidente la limba română. Doi eliminați și subiecte greșite

901
Simulare cu incidente la limba română. Doi eliminați și subiecte greșite - fondsimulare-1489423373.jpg

Articole de la același autor

La prima probă scrisă a simulării examenelor naționale - la Limba și literatura română, desfășurată, ieri, în 128 de centre - Evaluarea Națională și alte 61 de centre - Bacalaureat, din cei 144.115 elevi constănțeni așteptați au lipsit 1.081.


Așadar, o prezență suficient de mare să ne îndreptățească să credem că actualele promoții de clasa a VIII-a, dar și a XI-a și a XII-a privesc cu seriozitate viitoarele examene.


Din păcate, doi elevi de-a XII-a, de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și Liceul Teoretic "George Călinescu" au… uitat să predea telefoanele mobile așa că au fost eliminați din probă. 


Alți 88 de elevi din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, filieră teoretică-profilul umanist, au primit două subiecte de la filiera teoretică - profil real.


"A fost mai ușor decât mă așteptăm!"
Am încercat să aflăm de la doi elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" cum li s-au părut subiectele. Pentru ei miza este mai mare de anul acesta, întrucât ponderea mediilor din gimnaziu a scăzut la 20%, deci notele de la examene vor cântări foarte mult în repartizarea la liceu.


Laura Donea afirma că au fost chiar mai ușoare decât modelele oferite spre rezolvare de Ministerul Educației. "Câteva mici probleme am avut la subiectul II, punctul 4, în care se solicita funcția sintactică a unor cuvinte dintr-o frază. Cu gramatica mai am ceva probleme, dar sper că până la examen să le depășesc". Ea și-ar dori să poată ajunge în clasa a IX-a la Liceul "Decebal" sau la Colegiul "Mihai Eminescu".


Colegul ei, Mihai Tănase, își dorește să ajungă la Colegiul "Mircea". Cât despre subiecte… "au fost mult mai ușoare decât mă așteptam!".


Reamintim că notele obținute la simulări se pot trece în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, iar rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului profesoral.


Astăzi este programată proba de limba și literatură maternă, la care participă doar câțiva elevi de la Colegiul "Kemal Ataturk" din Medgidia, joi 16 martie, fiind programată Matematica pentru clasa a VIII-a și proba obligatorie a profilului, pentru liceeni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0249 secunde