Simbolurile culturii coreene, la Muzeul de Istorie

139
Simbolurile culturii coreene, la Muzeul de Istorie - muzeul6-1435253956.jpg

Articole de la același autor

 Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va găzdui evenimentul cultural "Hanbok și ceremonia ceaiului în cultura coreeană". Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 14, în aula "Adrian Rădulescu" (Sala pictată), și va fi organizat în colaborare cu designerul coreean Young - Im Na (Asociația Culturală Româno - Coreeană Han Kibun). 


Costumul tradițional coreean (Hanbok) și delicata ceremonie a servirii ceaiului sunt printre cele mai reprezentative simboluri ale unei culturi unice, viu păstrate în Coreea. Hanbok-ul tradițional este extrem de apreciat pentru culorile sale subtile și grațioase, ce au fost influențate de geografia și de climatul peninsulei Coreea, această tradiție putând fi identificată din timpurile antice până în zilele noastre - cu aceeași specificitate și frumusețe, reflectând o parte din complexitatea spiri-tualității tradițiilor coreene. Transformarea unui act atât de banal, precum cel al consumării unei cești de ceai, într-un veritabil act cultural, plin de simboluri și semnificații, arată încă o dată aplecarea spre frumos și dorința de a evada din banalul cotidian. 


Organizatorii evenimentului consideră că este o bună ocazie de a înțelege mai bine cultura tradițională coreeană și modul de viață coreean. Intrarea este liberă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.879 secunde