"Shylock" îl aduce pe Horațiu Mălăele pe scenă

252

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați, marți, 30 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un nou spectacol cu Horațiu Mălăele, regizat tot de el. 


"Shylock", după Gareth Armstrong, căci despre acesta este vorba, este o piesă a cărei scenografie este semnată de Iuliana Vîlsan, iar muzica îi aparține lui Radu Captari. 


Din distribuție, fac parte: Horațiu Mălăele (Shylock), George Mihăiță (Tubal), Mirela Zeța/Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian (Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu (înregistrare Vocea Ducelui). 


Potrivit organizatorilor, "Shylock" prezintă un tablou tragic cu accente comice, abordând un conflict vechi de aproape 2000 de ani: creștin contra evreu, dar raportat la problemele lumii contemporane, oferindu-i astfel accesibilitate și dinamism. Mesajul spectacolului are o forță moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi tratați egal indiferent de rasă, limbă sau religie. 


Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun așa-numitul portret imaginar al evreului pe de o parte și viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o ființă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal și un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiți de câteva veacuri.


Durata spectacolului este de o oră și zece minute, iar prețul unui bilet, de 80 lei sau 100 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6257 secunde