Sfântul Nectarie, cinstit la Constanța

264
Sfântul Nectarie, cinstit la Constanța - sfantulnectarie-1573085989.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă îl cinstește, sâmbătă, 9 noiembrie, pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. Acesta este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați în Biserica Greciei și unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX. S-a născut în Silivria, pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846. A fost, pe rând, profesor de religie, arhimandrit, consilier patriarhal, mitropolit onorific de Pentapole, director al unei școli teologice din Atena și întemeietor al mănăstirii "Sfânta Treime" din insula Eghina. 
Datorită dragostei pentru Dumnezeu și oameni, a primit darul vindecării, dovedit în special în vremea Primului Război Mondial. S-a mutat la Domnul în urma unui cancer, iar în septembrie 1953 trupul a fost deshumat, găsit neputrezit și răspândind bună mireasmă, motiv pentru care a fost așezat în biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire și binecuvântare. În anul 1961 a fost canonizat de către Biserica Greciei.


 Duminică, 10 noiembrie, de la ora 8.30, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Nectarie" din Constanța, zona Medeea, care își cinstește ocrotitorul.


Credincioșii vor putea cinsti moaștele sfinților: Nectarie Taumaturgul, Luca al Crimeei, Teodor Tiron, Trifon Athonitul, Mare Mucenic Gheorghe, Constantin cel Nou de Ydras, dar și veșmântul Cuvioasei Parascheva și Crucea Sf. Nectarie. 
Totodată, după Sfânta Liturghie, va avea loc dezvelirea monumentului celor 30 de eroi căzuți în teatrele de operații de după 1990 și a eroilor constănțeni din Primul și din al Doilea Război Mondial. Monumentul este ridicat și cu implicarea Asociației "Dobrogea Unită", la biserica "Sf. Nectarie", numită și biserica militarilor veterani și a veteranilor cu dizabilități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3699 secunde