Sfânta Liturghie și procesiune cu patru ierarhi, la Constanța

311
Sfânta Liturghie și procesiune cu patru ierarhi, la Constanța - sfantaliturghie-1581261510.jpg

Articole de la același autor

Biserica "Sf. Haralambie" din Constanța își sărbătorește, astăzi, ocrotitorul. Luni, 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu acest prilej, Arhiepiscopia Tomisului a organizat o slujbă specială, la care a invitat trei mari ierarhi. Este vorba despre IPS Ciprian, Mitropolit de Sara Zagora (Biserica Ortodoxă Bulgară), PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud (BOR) și PS Macarie, Episcop al Europei de Nord (BOR). Alături de aceștia se va afla și IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 


Cei patru ierarhi vor fi întâmpinați de preoți și credincioși, astăzi, la ora 8.30, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie. 


De asemenea, credincioșii se pot închina la icoana Maicii Domnului "Portărița", adusă de la parohia Rădășeni, din județul Suceava, și pot cinsti moaștele Sfântului Dionisie Erhan, Episcopul Cetății Albe - Ismail, aduse spre închinare de la Episcopia Basarabiei de Sud. Racla cu sfintele moaște va rămâne la biserică până pe 11 februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5237 secunde