Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc între 19 mai și 1 iunie

555
Sesiunea specială a Bacalaureatului va avea loc între 19 mai și 1 iunie - bacalaureat-1335961600.jpg
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale va avea loc între 19 mai și 1 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Educației, Cătălin Baba, citat de agenția Agerpres.

Potrivit ordinului publicat pe site-ul MECTS, locațiile centrelor unde va fi susținut bacalaureatul special și modalitatea de repartiție a candidaților în cele două centre de examen vor fi stabilite de Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar al Județului Bacău.

Candidații la sesiunea specială se vor putea înscrie în zilele de 19 și 20 mai. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A va avea loc în 21 și 22 mai, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B în 21 și 22 mai, cea a competențelor digitale - proba D în zilele de 23 și 24 mai.

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - proba C în 24 și 25 mai, proba scrisă la Limba și literatura română - proba E) a) - proba scrisă în data de 28 mai, proba obligatorie a profilului - proba E) c) - proba scrisă va fi susținută în 29 mai, iar proba la alegere a profilului și specializării - proba E) d) - proba scrisă în 30 mai.

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă în 31 mai, iar afișarea și depunerea contestațiilor, în aceeași zi.

Rezolvarea și afișarea rezultatelor finale se va face în data de 1 iunie, precizează MECTS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9067 secunde