Sesiune suplimentară a probei scrise la concursul de directori de școli pentru unii dintre candidați

2366
Sesiune suplimentară a probei scrise la concursul de directori de școli pentru unii dintre candidați - fondsesiunespeciala-1634145579.jpg
Cu doar două zile înaintea probei scrise a concursului de ocupare a posturilor de director în unitățile de învățământ, Ministerul Educației a luat decizia de a organiza o sesiune suplimentară, dedicată candidaților înscriși, dar care nu se pot prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

Data celei de-a doua sesiuni speciale a probei scrise este joi, 28 octombrie 2021, cu precizarea că la aceasta vor avea acces doar candidații care transmit comisiei județene până joi, 14 octombrie, la ora 16.30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data și ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

În județul Constanța, pentru cele 189 de funcții de director, respectiv 77 de funcții de director adjunct, pe lista finală a Inspectoratului Școlar Județean Constanța am găsit validate 207 coduri numerice și 19 profesori cu nume și prenume (Felicitări pentru asumare!).

Joi, începând cu ora 11.00, va avea loc selecția prin tragere la sorți a supraveghetorilor pentru proba scrisă din cadrul acestui concurs. Ședința se va desfășura în sistem on-line.

Precizări despre desfășurarea probei scrise

Vineri, însă, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. În acest context, ministerul a transmis o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise. Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 09.00 – 09.30. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

Pentru asigurarea distanțării fizice, în fiecare sală de concurs vor fi repartizați maximum 15 candidați. Repartizarea acestora se va face în ordine alfabetică. Candidații vor rezolva itemii direct pe foaia de concurs, prin umplerea pătratului corespunzător. Ei pot utiliza ciorne care vor fi puse la dispoziție de către comisia de organizare și pe care este aplicată ștampila CONCURS 2021.

Candidații se pot retrage din proprie inițiativă, solicitând anularea testului, pe baza unei declarații prevăzută la Anexa nr. 1 la prezenta procedură. În acest caz, testul nu va fi evaluat, iar candidatul respectiv este considerat RETRAS. La finalul probei scrise, candidații predau responsabilului de sală atât foaia de concurs, cât și testul standardizat și ciornele. După predare, responsabilul de sală rămâne în sala de concurs, asigurând securitatea lucrărilor candidaților. Supraveghetorii părăsesc sala de concurs la începerea procesului de evaluare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3007 secunde