Senatul Universității "Ovidius" validează consiliile facultăților

2117
23
Senatul Universității

Articole de la același autor

După două săptămâni furtunoase de alegeri la nivelul celor 16 facultăți ale Universității "Ovidius", astăzi Senatul se întrunește pentru a valida noile structuri. Dar și pentru a discuta contestațiile depuse de studenții celor patru facultăți nemulțumiți de modul în care s-au desfășurat alegerile la nivel studențesc.
Lansate cu un scandal ce a bul-versat lumea universitară constăn-țeană, cu ocazia alegerilor de la Facultatea de Istorie și Științe Politi-ce, alegerile la nivelul consiliilor facultăților au continuat cu frământări la Facultatea de Arte, dar și mai recent cu controverse la Litere. În week-endul trecut, electorii de la Litere au fost supuși unui balotaj, având de ales între prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, decanul acestei facultăți, și asistentul universitar Mariana Tocia. În urma votului celor 21 de membri, niciun profesor universitar, din cei patru titulari, nu mai face parte din consiliul profesoral. De altfel, Legea Educației Naționale nu prevede obligativitatea ca din consiliile profesorale să facă parte măcar un profesor universitar.
Hibă a LEN reclamată de altfel și de prof. univ. dr. Florența Mari-nescu, de la Facultatea de Arte, într-o scrisoare deschisă adresată Senatului spre citire publică. "UOC va rămâne pentru încă mulți ani o instituție a preparatorilor și asistenților care șterg pe jos cu conferen-țiarii și profesorii, care conduc în fapt activitatea specifică a acestora. Între timp, aceiași conferențiari și profesori își completează albul părului, oricum prezent din eforturile făcute să ajungă unde au ajuns, prin recu-noașterea unor comisii naționale, prin ordin al ministrului de resort, aspect care nu interesează pe nimeni, câtă vreme altele sunt căile promovării în formule de conducere în lumea universitară în UOC", este paragraful penultim al scrisorii.
Astăzi de dimineață are loc ultimul consiliu, la Facultatea de Psihologie și Științele educației.

9 februarie - data limită pentru depunerea candidaturilor de rector
Mâine, la ora 13.30, decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epu-re, își depune oficial candidatura pentru funcția de rector la Biroul Electoral Central și își lansează programul managerial.
Vineri, 3 februarie, urmează să depună documentele oficiale prof. univ. dr. ing. Eden Mamut. Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu intenționează să depună documentele și planul managerial cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare "Cert este că, în ciuda speranței unora, voi candida și nu dau înapoi".
Prof. univ. dr. Marian Cojoc a afirmat că mai are timp să se gândească și că, deocamdată, nu s-a decis asupra unei zile exacte.
La alegerea noului rector vor participa toate cadrele didactice din Universitatea "Ovidius" care au contract de angajare pe perioadă nelimitată și reprezentanții stu-denților în Consiliile facultăților și Senat. În total 900 de electori.
Pe 29 februarie vor fi transmise Ministerului Educației documen-tele necesare validării rectorului, confirmarea acestuia făcându-se până la data de 1 aprilie, conform art. 211 alin (1) din Legea Edu-cației Naționale nr. 1/2011.



Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
analist pe probleme de invatamant-M.E.C.
31 ianuarie 2012
Analiza alegeri UOC

COJOC,asa cum ti-au spus si la partid,nu esti bun de nimic,mai bine lasa-te la mana ta si intra din nou in jandarmerie ca si asa ai fost,esti si vei un ofiter activ oricat te-ai zbatea tu sa demonstrezi cadrelor universitare din UOC ca esti curat ca lacrima. GIRTU-ai dovedit ca esti incapabil sa duci o lupta pentru obtinerea celei mai inalte functii din UOC,punandu-l pe CIUPINA sa-l scoata la inaintare pe MAMUT,se vede de la mare departare ca esti un incapabil sa conduci o asemenea institutie,RUSINE,MARE RUSINE MIHAI GIRTU. MAMUT EDEN-upss!!!..aici se pare ca ar exista niste dosare la CNSAS de informator sau "sub acoperire"...ramane de vazut in zilele care vor urma daca se va face public numele de cod,probabil,depinde de cum se va comporta. EPURE DANUT TIBERIUS-aici e de munca fratilor.In primul rand a intrat in consiliul profesoral al FSE,in al doilea rand la varsta lui este conducator de doctorat,are un management acceptabil si dupa cate observ este o facultate puternica,are foarte multi studenti in comparatie cu Fac. de Fizica.Inal treilea rand are "defect",promoveaza tineretul,ceea ce nu e pe placul multor "profesori cu par alb"(citez prof. univ. dr. Florența Marinescu)si de aceea DANUT TIBERIUS EPURE deranjeaza foarte multi "profesori cu par al".Ar mai fi multe de spus,dar va asigur ca dupa alegerile din 24 februarie voi da pe postul REALITATEA TV un interviu pe aceasta problema care se va numi UNIVERSITATEA OVIDIUS DIN CONSTANTA DUPA 24 FEBRUARIE A INTRAT INTR-O NOUA ERA

coleg
31 ianuarie 2012
ptr. dna prof.dr. Marinescu

Consiliul Facultatii de Arte este format din prof., conf., lect., asist., cum este normal. Ponderea functiilor didactice mici (asist., lect.), ce-i drept,este mai mare si trebuie sa va bucurati, veti avea timp sa mai scrieti, sa va ocupati si de putina cercetare stiintifica deoarece nu indepliniti, dupa noile criterii, nici macar standardele pentru ocuparea functiei de conferentiar, ce sa mai vorbim de cea de profesor cu care va laudati. Daca sunteti contrariata consultati datele transmise la MECTS in urma declaratiilor dvs. si veti observa ca acei asistenti de care vorbiti si va deranjeaza ca fac parte din CF, indeplinesc standardele pentru functia de conferentiar. In concluzie decat sa faceti scrisori deschise si miliarde de reclamatii (ceea ce ati facut de cand acelasi colectiv a refuzat sa va voteze pentru functia de decan) mai bine treceti la treaba sa-i ajungeti din urma, daca mai e posibil. SUCCES!!! Va fi greu sa tineti pasul!!!!!!!!!!!

UOC -Arte
31 ianuarie 2012
ptr Simona Anghel

Draga Simona si voi puteti verifica aceste standarde si o sa vedeti ca acesti profesori cu parul "alb" nu prea le indeplinesc!!! Si daca doriti scrisori deschise si reclamatii pentru a le publica avem noi multe, puteti tine pagina ziarului trei ani de acum inainte!!! Asa sa va convingeti de unde apare parul "alb" - nicidecum din cercetare.

prof.univ.dr. Florenta Marienescu
31 ianuarie 2012
raspuns ptr.nr.2

Domnule coleg, fara nume, ca insasi existeta ta. Nimeni nu a dat 5 lei sa te asculte sau sa te vada. Iti inteleg frustrarea. Repetenti cu gradatii de merit, cum s-a mai spus aici pe forum, cadre didactice care citesc cursurile daca nu impletesc ciorapi, ore facute la jumatate din numarul lor, preocupate fiind sa le iasa ciubucul la alte servicii decat la universtate, chiul pe ruptelea, carti facute de pe google si doar spiralate,daca le au si pe astea, articole scrise de mine si semnate de beneficiari(nu, d-na Fratila?) iata modelele pe care le serviti drept mari cercetatori.Am avut un mandat intreg de 4 ani ca decan, dus la capat, iar un altul nu am solicitat niciodata, cum afirmi spre dezinformarea cititorilor.Am acreditat 2 programe de studii cu "incredere", in timp ce comentatorii semnatari nu au reusit inca performanta.Daca ai trai de 3 ori n-ai canta, asta daca ai avea cu ce, nici ce am cantat eu intr-o saptamana.Cartile mele sunt premiate de Uninea Scriitorilor din Ro iar filmele tv si cardex-ul sunt probe materiale. Raspunsul meu nu este ptr tine ci pentru cei care ar mai putea crede ca imi pasa de afirmatiile tale. Elefantul nu simte cand calca o furnica. Conduceti fericiti un consiliu si o facultate de care va veti face foarte curand raspunzatori, cand studentii vor intelege ca le oferiti surogate de programe si diletantism cras.Nu voi intra in polemici si orice ati posta, nu va sterge nimic din memoria culturala a publicului meu, salile arhipline si ovatiile traite, consemnate in cronici. Hraniti-va din anonimatul furios al impostorului care "neputand sa ma ajunga, crezi c-or vrea sa ma admire?"

gogu pintenogu'
31 ianuarie 2012
gândire cu premeditare a la cojoc

Auzi la nea utecilă komsomolov: a afirmat că mai are timp să se gândească și că, deocamdată, nu s-a decis asupra unei zile exacte. Cum adică, mai practică și sportul ăsta? Bre nea leninski komsomol, matale nu ai auzit că sportu' ăsta (adică gânditul cu premeditare)e greu al naibii? Riști să cazi în puțul gândirii și să rămâi acolo pe vecie. N-ar fi mai bine să te retragi și să te ocupi de ceea ce știi mai bine? Uite savanții sovietici au descoperit că dacă ai scris despre ceva înseamnă că te pricepi. Spre exemplu matale ai scris despre canale și alte lucrări de hidroameliorații. Păi făte domne' agricultor sau hidrotehnician. Marioara a scris despre istoria bordelurilor din Constanța. Dacă vă pricepeți de ce nu faceți nimic pentru a vă împlini vocația? Așa că dacă tot o să treceți amândoi la munca de jos după 24 februarie vă urez mari succese și împliniri revoluționare. Onoare muncii tovarăși.

Senatul universitatii
31 ianuarie 2012
Analistul de la miezul noptii

Epure te proclami din nou castigator al alegerilor care nu au avut loc inca? Vad ca te-ai grabit - esti agitat ca deobicei- si la miezul noptii ne-ai "impartasit" din experienta ta de analist de renume mondial! De fapt textul este facut de altcineva, din mai multe surse. Probabi te-a meditat aici si Vancea Paula Diane care viseaza sa o pui prorector. Impreuna cu alti vreo 20 de alti prorectori promisi! Minti si dezinformezi in continuare in speranta de a prosti alti electori de la Ovidius!

Senatorul
31 ianuarie 2012
Pentru analistul de la nr 1

Epure COMPETETENT pentru ca este CONDUCATOR DE DOCTORAT pus prin trafic de influenta si foloase materiale la Galati? HA HA HA HA HA HA HA HA HA ha HI HI HI HI HI HO HO HO HO HA HA HA HA HA HA

Dinu Felix
31 ianuarie 2012
Prof. univ. dr. Marian Cojoc RECTOR

Domnul prof. univ. dr. Marian Cojoc este cel mai potrivit pentru functia de RECTOR. Are experienta, prestanta si, sa nu uitam, a intrat in universitate dupa 90, urcand treptele gradelor universitare de la preparator la profesor, pe merit. Respect si sutinere.

Academia Catavencu
31 ianuarie 2012
Au crescut taxele!

Noi profesorii de la facultatea de Stiinte Economice RECLAMAM senatului universitatii cresterea taxelor de protectie cerute de catre Domnul Decan Danut Epure. Daca pana acum plateam cate 100 euro pe luna de azi ni s-au cerut cate 200 euro pe luna! Nu mai putem sa platim atata! Sa vada si ceilalti profesori din universitate , dupa alegerea ca rector a domnului Epure prin manevre la butoane, ce inseamna sa platesti o taxa de protectie pentru ca ai un curs sau seminar!

Liviu Tanase CMC
31 ianuarie 2012
Succes domnule profesor Marian Cojoc

Succes domnule profesor Marian Cojoc. Sunt convins ca valoarea va triumfa

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4811 secunde