Semestrul II debutează după noi scenarii de funcționare a școlilor

283
Semestrul II debutează după noi scenarii de funcționare a școlilor - ministri-1642159710.jpg
La această oră miniștrii Educației și Sănătății susțin o conferință de presă unde anunță noile reguli după care vor funcționa începând de luni, 17 ianuarie, școlile, adică din prima zi a semestrului II.

Conform declarației ministrului Educației, în prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus și s-a analizat în profunzime aplicarea unui prag pentru gradul de încărcare al mediului spitalicesc. Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile județele României în prezent . Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică.

Suspendarea activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță va fi posibilă atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive.

Intrarea în online a întregii școli, se va petrece atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase iau activitatea fizică suspendată.

Suspendarea activității fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii. Suspendarea întregii școli se face prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, joi fiind ziua de referință pentru stabilirea situației în săptămâna viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5039 secunde