Segregarea copiilor romi în şcoli, interzisă pe hârtie, dar practicată pe teren

488
Segregarea copiilor romi în şcoli, interzisă pe hârtie, dar practicată pe teren - segrerareacopiilorromi2-1618148849.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că la nivel oficial segregarea etnică în școli este interzisă explicit din anul 2007, atât documentele oficiale, cât și analizele efectuate de organizațiile neguvernamentale arată că fenomenul persistă, deși dimensiunea reală nu este cunoscută.

Potrivit unui raport realizat de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, procesul de desegregare a fost realizat „foarte superficial”, iar „segrerarea copiilor romi la şcoală este încă raportată, în ciuda obiectivului declarat de a o elimina”.

„Incluziunea socială se petrece de la vârste fragede, pentru a dezvolta sentimentul de apartenență socială. De aceea toate instituțiile europene vorbesc despre importanța educației timpurii, pentru că un copil confruntat cu discriminarea, excluziunea și segregarea va rămâne în afara societății și în viața de adult și va transmite aceste vulnerabilități și generațiilor viitoare. Cercul vicios trebuie rupt și numai programele coerente de educație pot face acest lucru”, este de părere Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv Salvaţi Copiii România. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4756 secunde