Șef nou la Inspectoratul Școlar. Cine preia hățurile educației constănțene

1954

Articole de la același autor

O nouă epocă Miu s-a încheiat la Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Ministrul Educației a acceptat demisia lui Petrică Miu din funcția de inspector școlar general și l-a numit în funcție pe Sorin Mihai, profesor de limba română, la Mangalia. Noul șef are o misiune grea, de a debloca activitatea ISJ, în condițiile în care o parte din inspectorii numiți de fostul "general" au plecat încă de săptămâna trecută. 


Așa cum se întâmplă la fiecare schimbare de Guvern, echipă nouă ministerială la Educație înseamnă, întotdeauna, și echipă nouă la Inspectoratul Școlar. Inspectorul școlar general Petrică Miu nu a mai așteptat controalele și verificările anunțate de ministrul Monica Anisie, ci și-a prezentat demisia încă de zilele trecute. Înaintea sa, încă de la începutul săptămânii trecute, alți șapte inspectori au renunțat la postul de la ISJ pe care fuseseră numiți de către Petrică Miu, fără ca măcar să efectueze zilele de preaviz. 


În cursul zilei de ieri, ministrul Educației a semnat decizia de numire a noului inspector școlar general în persoana lui Sorin Mihai, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială "Gala Galaction" din Mangalia. Acesta a absolvit Facultatea de Litere a Universității "Ovidius" Constanța și Facultatea de Drept a Universității Române de Științe și Arte "Gheorghe Cristea". 


Acesta a mai îndeplinit funcția de inspector școlar general adjunct la ISJ Constanța, în anul 2015. În luna mai 2015, prof. Sorin Mihai a participat la concursul pentru ocuparea postului, unde a trecut proba scrisă, dar nu a întrunit punctajul necesar la CV. Totuși, ulterior, a fost numit adjunct, până la organizarea unui nou concurs, în anul 2016, la care însă nu s-a mai înscris. 
De data aceasta, va avea o misiune și mai grea. Echipa Inspectoratului Școlar Județean Constanța este scindată de numeroase demisii, sunt multe procese cu foști inspectori, sunt plângeri și sesizări care așteaptă răspunsuri. 


"În primul rând, trebuie să încercăm să normalizăm situația. Trebuie să avem un climat de cooperare și colaborare, pentru că numai așa vom avea cele mai bune rezultate. Apoi, trebuie să ne concentrăm să eficientizăm activitatea inspectoratului școlar, dar și a școlilor. Este clar că trebuie să ținem pasul cu vremurile. Și mai sunt și alte probleme. Le vom lua pe rând, pas cu pas", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Sorin Mihai. 


Un concurs, pentru continuitate… 
Reamintim că prof. Petrică Miu a ocupat șefia ISJ din data de 19 august 2019, atunci când a expirat mandatul prof. Gabriela Bucovală. Era a doua oară când o înlocuia în funcția de inspector școlar general, după ce, în 2017, aceasta fusese demisă de ministrul Educației de atunci, numindu-l pe Petrică Miu. Ulterior, prof. Gabriela Bucovală a câștigat în instanță revenirea pe post, considerându-se abuzivă revocarea sa de către Liviu Pop, și s-a întors la șefia ISJ Constanța, unde și-a dus mandatul până la final. 


Însă, nu este exclus să revină și a treia oară, deoarece a solicitat instanței prelungirea mandatului de patru ani cu cele cinci luni în care a fost revocată pe nedrept. Deocamdată nu se știe nici când va organiza Ministerul Educației Naționale un nou concurs pentru ocuparea posturilor, astfel încât să existe continuitate la conducerea ISJ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4419 secunde