Seară de poezie dedicată poetului Yunus Emre

432

Articole de la același autor

Comisia de femei a Uniunii Democrate Turce din România a organizat vineri, 30 octombrie, o seară de poezie dedicată poetului Yunus Emre. 


În debutul manifestării, președintele comisiei de femei a UDTR, Melec Amet a vorbit despre importanța operei poetului Yunus Emre, unul dintre cei mai mari poeți mistici ai culturii turce și universale. 


"În urmă cu mai bine de 770 de ani, Yunus Emre milita în spiritul solidarității umane, pentru dragostea și înțelegerea aproapelui, prin toleranță, frăție și conviețuire pașnică, fără deosebire de rasă, apartenență etnică sau religioasă. Yunus Emre a marcat gândirea religioasă islamică iar opera sa constituie o sursă de meditație și de viață spirituală", a subliniat Melec Amet în finalul discursului său. 


Despre poezia lui Yunus Emre și despre limbajul său poetic a vorbit și profesorul Emin Emel care a subliniat faptul că "Yunus Emre reprezintă pentru cultura turcă ceea ce reprezintă Eminescu pentru cea română. Au recitat poezii aparținând poetului turc: prof. Subihan Iomer, prof. Aisel Arif, Accoium Durie, Fizula Cadrie ș.a.


Comisia de femei a oferit diplome participantelor în încheierea serii de poezie. 


Seara de poezie a avut ca motto versurile lui Yunus Emre: "Să ne cunoaștem, hai veniți / În bună pace să trăim/Să iubim să fim iubiți /Că lumea n-o s-o moștenim" și a reunit 50 de participante de la filialele UDTR din județul Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Pagina a fost generata in 1.1156 secunde