Se reiau alegerile la Universitatea "Ovidius"

2451
8
Se reiau alegerile la Universitatea

Sâmbătă, 11 februarie, spre orele prânzului, au fost încheiate listele cu noii membri ai Senatului Universității "Ovidius".

Vineri, 10 februarie, timp de 13 ore, cantina din b-dul Mamaia a fost locul unde și-au exprimat opțiunea de vot aproape 700 de electori pentru 54 din cei 120 de candidați la Senat.
Un scrutin marcat de surprize, având în vedere că unii universitari înscriși pentru fotoliul de senator și care preconizau să candideze la funcția de președinte al Se-natului nu au întrunit numărul necesar de voturi. Ne referim, spre exemplu, la prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu, decanul Facultății de Drept, și prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, decanul Facultății de Litere. Cert este că dr. Petru Bordei, decanul Facultății de Medicină Generală, a confirmat, ieri dimineață, pentru "Cuget Liber", că va candida la funcția de șef al Senatului, iar surse din cadrul Universității "Ovidius" îl dau aproape sigur câștigător.
Din noul Senat, fac parte șase universitari de la Facul-tatea de Medicină Generală, doctorul Ion Așchie întrunind cele mai multe voturi, câte trei de la Medicină Dentară, Farmacie, Științe Naturale, Con-strucții, Psihologie și Științele Educației, Inginerie Mecanică, Fizică, Educație Fizică, Istorie și Științe politice, Drept și Științe administrative, Arte și câte patru de la Teologie, Litere și Științe Economice.
La Facultatea de Matema-tică, profesorii Constantin Popa și Eugen Zaharescu au înregistrat același număr de voturi, respectiv 246 voturi, motiv pentru care, astăzi, se întrunește Biroul Electoral Central să stabilească reluarea alegerilor, cel mai probabil marți, 14 februarie.
Așadar, teoretic, cei 700 de votanți care s-au prezentat vineri, 10 februarie, la cantina Universității "Ovidius" pentru a vota Senatul vor trebui să revină la vot. Rămâne de văzut dacă va fi sau nu necesar un cvorum pentru a valida aceste voturi, știut fiind faptul că, începând de astăzi, timp de o săptămână, toată lumea a intrat în vacanța intersemestrială, după trei săptămâni grele de examene.



Comentează știrea

independent
13 februarie 2012
votant fara patima

Adevarul e ca nu am crezut ca Dan Epure poate fi atat de bine organizat fata de ceilalti. Acum...ce sa mai zic? Este evident ca alesul meu mai are de invatat. Daca faci doua liste in aceeasi facultate nu poti decat sa pierzi, domnule girtu. Nu imi ramane decat sa le spun felicitari alesilor si invingatorului. Noua, celolrlalti, exista viata si fara senat.

Medic
13 februarie 2012
Epure s-a organizat, Gartu estem cam vraiste

Epure a beneficiat de sprijinul unora care au mai organizat alegeri si știu ce înseamnă campania om la om, Gartu s-a crezut câștigător prea devreme si a pierdut pe promisiunile desarte făcute unor oameni. De la echipa Gartu se pare ca au circulat 3 liste iar de la echipa Epure vreo 2. Oricum prefer pentru rector un bun organizator nu un bun teoretician, Gartu nu mai are nici o șansa!!

Elector medicina
13 februarie 2012
Nu mai votez cu Gartu

Faimoasa " echipa" Dumitru-Gartu" a-a dus de-a dura... am auzit promisiuni ca au voturi, ca vom castiga când colo s-a pierdut tot, am terminat o sa votez Managerul Epure in loc de Gartu - probabil rectorul lustelor

observator
13 februarie 2012
"universitatea" din constanta?

"prof. dr. doc.acad. ing." si ce mai titluri isi aroga uni angajati care sau trezit peste noapte din profesorasi la vreun liceu sa o scoala generala mai rasarita in "profesori univrsitari" pompos autonumiti. puteti sa va dati cite titluri vreti si sa faceti cit honorius cauza vreti caci scoala de la constanta va fi recunoscuta numai cind veti produce cercetare. predarea nu inseamna valoare la nivel de universitate.

universitar tanar, scuze, dar a devenit insuportabil
13 februarie 2012
De ce NU votez Epure pentru Rector

1. Nu cunoaste o limba straina si nici limba romana; 2. Este in relatii tensionate cu colegii; 3. Pe blog s-a scris ca este spagar, curvar, isi bate nevasta etc. -nu iese fum fara foc; 4. A promovat pe liste,la consilii si senat, in multe cazuri, rude si postaci fara valoare stiintifica; 5. A provocat un conflict cu Prof. univ. dr Eden Mamut din care acesta a tras concluzia ca Epure are probleme psihice; 6. 7. 8. etc.

Un lector
13 februarie 2012
de ce VOTEZ cu Epure si NU votez cu aialalti

A. Are capacitate manageriala dovedita B. Este bun organizator si va deveni si mai bun C. Contracandidatii sunt pusi numai pe circareala (vezi prof.Eden Mamut) D. prof.Gartu e mult prea infatuat si plin de el pentru secolul asta, poate peste vreo 4 ani mai discutam dar acum FOREVER EPURE si NEVER GARTU E. Gartu si-a dovedit neputinta si a lasat pe dinafara o groaza de colegi din cauza listelor paralele date la vreo 2-3 facultati

observator
13 februarie 2012
rector

cine va fi rector trebuie sa ofere un model de profesionalitate si prestanta stiintifica. trebuie recunoscut in mediile academice romanesti. Girtu pare de departe cel mai bun candidat cu studii obtinute pe merit in statele unite. la polul opus e Epure. Epure a ajuns in facultate pe usa din dos si a avansat apoi asa ca baiatul de pravalie. problema cu Epure e cine l-a bagat in facultate si cine il impinge sa intre in sefia la "ovidius".

artist batran
13 februarie 2012
rector

Votati un roman in aceasta functie, doar suntem inca in Romania!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0061 secunde