Se încearcă amânarea concursurilor pentru posturile de directori

1815
16
Se încearcă amânarea concursurilor pentru posturile  de directori - seincearcaamanarea-1474041655.jpg

Articole recomandate

Comisia de Învățământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educației prin care ar putea fi amânate concursurile pentru posturile de directori din școli, până vara viitoare, deși ministerul a programat competiția pentru această toamnă.


"Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an școlar", prevede un aliniat nou la articolul 257 din Legea 1/2011, introdus ca amendament de Comisia de Învățământ a Senatului, condusă de Ecaterina Andronescu. Asta ar însemna ca funcțiile de director să fie ocupate prin concurs abia în vara anului viitor și nu în această toamnă, așa cum a programat Ministerul Educației.


Amendamentul a fost adus unui proiect de lege care nu are nicio legătură cu managementul școlilor. Este vorba de PLX 127/2016, inițiat de deputatul PSD Andrei-Valnetin Sava, care vizează modificarea art 352 alin.(1) din legea Educației Naționale nr.1/2011, unde este reglementată consilierea în carieră a elevilor.


Modificarea privind concursurile pentru posturile de directori școlari apare doar în anexă, unde sunt trecute în mod explicit modificările legislative.


"În cadrul dezbaterilor s-au formulat amendamente care, supuse votului, au fost adoptate și se regăsesc în anexa ce face parte integrată din prezentul raport. În urma dezbaterii, Comisia a hotărât, cu majoritate de voturi, să adopte un raport de admitere cu amendamente. Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport supune spre dezbatere și adoptare plenului Senatului raportul de admitere cu amendamente admise și proiectul de lege", se arată în raportul Comisiei de Învățământ care ar urma să intre în plenul Senatului luni, acesta fiind cameră decizională.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
CUPAN
17 septembrie 2016
O ZDREANTA

securista care a participat la distrugerea invatamintului.Imi este scirba de ea.

elev
17 septembrie 2016
directoras

si directorasul asta makidonesc de la liceul traian trebuie anchetat o leaca ..vad ca si a luat lumea in cap

Bomba secolului!
18 septembrie 2016
Tanti stan vrea iar directoare!

Mai sa fie! Madam asta, stan pe nume, crede ca a castigat sc. 28 la loz in plic sau la păcănele! Nici nu s-a uscat bine cerneala pe numirea noului director, că a auzit ea asa prin targ cum că s-ar da concurs de directori si vrea iar! Ce dracu' mai vrea, numai ea stie!!! Vrea s[ se facă iar de caca- maca, cum s-ar zice....Nu că ar avea cea mai mică sansă să ia concursul (că se dă acusi in octombrie sau in vară, nu contează), dar vrea ea asa să se bage in seamă! Treaba ei, dacă face ca trenu-n gară acasă de plictiseală si ii trebuie o npuă scoala- jucărie, n-are decat să dea concurs ptr scoala din spatele cășii dansei, că la 28 e locurile ocupate! Succes, madamo!

Candidat la directiune (apolitic)
18 septembrie 2016
concurs de concurs...

De ce le este teamă pesedistilor daca se da concursul de directori in octombrie? Ca nu mai pot ei sa-si puna oamenii in functie? Sa stea linistiti, ca si daca se da in vacanta de vara e totuna! Oricum alegerile nu le castiga, iar concursul asta are mari sanse sa fie corect!

Mostenirea lui stan!
18 septembrie 2016
Una mică, pe nume Degețel!

Tocmai când credea toata lumea de la D.B. ca s-au linistit apele si toti isi vor vedea de treaba asa cum ar fi normal, ca să repunem scoala pe picioare după Epoca Stan, apare din senin o fetitza - Degețel, invatatoare de meserie, care face valuri atat de mari incat risca s-o inghita cu totul! Pe ea, normal, nu pe altcineva, deoarece face valuri degeaba! Ea solicită, pesemne la indemnul imbecil al mamei stan - fost director, actual candidata la acelasi post, neobosită in ale răului, să i se dea o sanctiune cuiva din scoală! Doamne fereste si pazeste, ce femeie naiva, ca să nu spunem proastă! Chiar nu-si dă seama că stan isi bate joc de ea si o scoate in fată doar ca să facă atmosferă? Dacă tot insistă in prostie, fiind deja la a treia incercare, s-ar putea s-o primească sanctiunea! Ea insăsi, ptr nerespectarea eticii profesionale! De ce nu, dacă isi doreste fata??? In scoala 28 n-au mai fost comisii de disciplina de când nu mai e stan director, dar poate Degețel vrea să vadă cum arată o adevărată comisie de disciplină,nu bălăriile lui stan! Insistenta in prostie si răutate se răsplăteste....

incredibil
18 septembrie 2016
dar adevarat!

Stan,...."actual candidat", bineinteles!! Sa nu scape ocazia, si s-o faca dr. adjunct pe degetel! Ce surprize o mai asteapta pe vesnica aspiranta la livingul de pomina, mamă, mamă! Vai de pantalonasii dansei!

Interesant!
18 septembrie 2016
mică, mică, dar cu tupeu mare!

Degetzel asta e cumva una si aceeasi persoană cu "Lilisor - cu tocuri de 20 cm asortate cu rochitza" ? Dacă e tot ea, e clar! N-are nicio limită, au incercat mai multi din scoală s-o facă să inteleagă că aberează, dar fără succes......Nu se stie ce vrea, dar dacă nu se potoleste, merită o piedică cănd iese din clasă, poate dacă isi rupe un toculeț i se mai inmoaie clonțtul si isi vede lungul nasului! Mai se impiedică omul si cade in funduleț, ce să-i faci? Ghinion....

Răspuns la: Una mică, pe nume Degețel!
Adăugat de : Mostenirea lui stan!, 18 septembrie 2016
Tocmai când credea toata lumea de la D.B. ca s-au linistit apele si toti isi vor vedea de treaba asa cum ar fi normal, ca să repunem scoala pe...
Vise de marire
18 septembrie 2016
si de revenire

Te contrazic! Degetel n-a aparut din senin, era fan stan si inainte. Ati uitat ce show memorabil a facut la Evaluarea directorului din iulie? A ras, a plans,a zbierat, a pupat si a laudat.....pana n-a mai rezistat si a iesit din clasa! Mititica, tot n-a realizat ca gesturile si dovezile ei de afectiune n-au ajutat-o cu nimic pe stan, ca oricum a picat. La fel face si acum, se agita inutil, ca n-o ajuta cu nimic pe aceasta adevarata Alexandru Lapusneanu a Constantei....Degeaba mai imprastie zvonul ca va reveni si ca va face rahatul praf, stan E ISTORIE si asa va ramane! Zvonacii isi fac si ei numarul, asta este rolul lor, sau poate chiar cred ce mananca stan. Stan nu mai are nicio putere!!!

Răspuns la: Una mică, pe nume Degețel!
Adăugat de : Mostenirea lui stan!, 18 septembrie 2016
Tocmai când credea toata lumea de la D.B. ca s-au linistit apele si toti isi vor vedea de treaba asa cum ar fi normal, ca să repunem scoala pe...
Miha
18 septembrie 2016
O sa mai auziti de mine!

Ha, nu ma cunoasteti! O sa fac pe dracu-n patru sa fiu iar directoare la 28! Nu in alta parte, ca nu ma intereseaza. Imi vreau inapoi scoala - jucarie, vreau sa fiu iar buricul....scolii, ca al pamantului n-am sanse sa mai ajung, nu m-ajuta conjunctura politico - infranctionala - judiciara....stiti voi. Sunt constienta de dezavantajele mele in fata altora, dar nu ma dau batuta! Dau examen, ma rog la dumnezeu si poate iau. Incerc, de ce sa nu incerc? Poate , poate.....Mai am si niste promisiuni.....,vad eu ce fac, dar sa stiti ca ma topesc de dorul canapelei mele din living. Nu mai pot, oameni buni, trebuie sa ma intelegeti si pe mine! Ajutati-ma sa revin si promit .....ca ma voi razbuna crunt! Pe toata lumea! Sunt de-a dreptul pornita.

rezistenta cruellei in cancelarie,
18 septembrie 2016
trei zile lungi.....ca trei secole

Cat de repede s-a confirmat previziunea unui comentator! Spunea el ca Mihaela Stan nu va rezista in cancelarie mai mult de doua-trei saptamani! Ei bine, s-a dovedit ca de fapt nu a rezistat decat trei zile....si alea cu eforturi supraomenesti din partea ei. Joi era deja plecata (invoita, nu cu concediu fara plata...), pe alte meleaguri, sa se perfectioneze in ale didacticii. Saracuta, simte nevoia sa respire aer de munte, curat si proaspat....Si vrea sa-si mai bage niste hartii la dosarul si asa doldora, poate isi mai ridica prestigiul facut harcea - parcea! Pacat ca nu asa se ridica prestigiul....Poate sa aiba la dosar jde mii de hartii, ca la cap e vraiste, vid total si ala haotic, daca e posibil asa ceva.

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.383 secunde