Se caută profesori pentru conceperea subiectelor la evaluările și examenele naționale de la anul

311
Se caută profesori pentru conceperea subiectelor la evaluările și examenele naționale de la anul - fotofondsecautaprofesori2-1569767156.jpg

Articole de la același autor

Învățătorii și profesorii care doresc pot intra în echipa care va realiza subiectele și baremele de corectare pentru evaluările

și examenele naționale din acest an școlar. Ministerul Educației Naționale a lansat un apel către cadrele didactice să se înscrie în selecția în grupurile de lucru pentru evaluările, examenele și concursurile naționale din anul școlar 2019 - 2020.

Profesorii constănțeni au șansa de a face parte din grupul de lucru și chiar sunt invitați să participe la pregătirea evaluărilor și examenelor ce vor veni, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Este vorba despre evaluarea națională la finalul clasei a II-a, evaluarea națională la finalul clasei a patra, evaluarea națională la finalul clasei a VI-a, evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat național, examenul de definitivare în învățământ, precum și concursul național pentru ocuparea posturilor sau catedrelor declarate vacante ori rezervate în învățământul preuniversitar.

"Centrul Național de Evaluare și Examinare realizează selecția cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluările, examenele și concursurile naționale din anul școlar 2019 - 2020. Cadrele didactice selectate vor desfășura activitatea de proiectare a itemilor și variantelor de subiecte, testelor și a baremelor de evaluare și de notare / caietelor cadrului didactic, conform procedurilor specifice CNEE. Grupurile de lucru cuprind cadre didactice care își desfășoară activitatea atât în mediul urban, cât și în mediul rural, în unitățile de învățământ liceal cu filiere teoretică, dar și vocațională și tehnologică", precizează reprezentanții Ministerului Educației.

Selectați pe baza competenței

Selecția cadrelor didactice se face pe baza competenței și experienței declarate, precum și pe baza disponibilității manifestate pentru implicarea în activitățile de pregătire a evaluărilor, a examenelor și a concursurilor naționale.

Pentru a putea intra într-unul din grupurile de lucru, profesorii trebuie să aibă cel puțin trei ani vechime în învățământ, să aibă abilități de operare pe calculator, să fie absolvent al unor cursuri sau stagii de formare, să aibă experiență în proiectare de itemi, proiectare de programe școlare la nivel naționale și evaluare a proiectelor de manuale școlare.

Atenție, nu pot participa la procesul de selecție în vederea constituirii grupurilor de lucru la oricare tip de evaluare, examen sau concurs național, cadrele didactice care au rude sau afini până la gradul IV ce urmează a susține respectivele evaluări sau examene.

Înscrierile încep marți, 1 octombrie, și se vor încheia pe 13 octombrie. Pe lângă CV și celelalte documente, candidații care se înscriu pentru realizarea de subiecte trebuie să trimită un test original la disciplina pentru care optează. Testul trebuie proiectat integral, respectând structura care se regăsește în modelele de subiecte sau poate fi un test ce cuprinde doi itemi obiectivi, doi itemi semiobiectivi și un item subiectiv.

Selecția candidaților se va desfășura între 14 și 27 octombrie, iar până pe 30 octombrie, vor fi anunțați doar profesorii selectați.

Totuși, dacă un candidat selectat nu pare să își facă treaba cum trebuie, poate fi înlocuit oricând de comisia de coordonare pe disciplina respectivă.

"Activitatea grupurilor de lucru pe discipline este supusă monitorizării de către responsabilii/coordonatorii de discipline. În situația în care profesorii selectați nu demonstrează competență și eficiență în activitatea desfășurată, aceștia pot fi înlocuiți pe parcursul anului școlar 2019 - 2020 cu alți profesori care, în urma procedurii de selecție, au fost desemnați ca rezerve", mai precizează reprezentanții Ministerului Educației Naționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4528 secunde