Scurtmetrajul românesc "Contraindicaţii", premiat la Cannes

Joi, 29 Octombrie 2020
84
Scurtmetrajul românesc "Contraindicaţii", regizat de Lucia Chicoş, a fost recompensat cu premiul al III-lea în secţiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes, organizat în acest an sub forma unei mini-ediţii desfăşurate pe durata a trei zile, au anunţat miercuri seară organizatorii evenimentului, potrivit Agerpres.


La cea de-a 23-a ediţie, comitetul de selecţie din acest an, condus de Dimitra Karya, a ales 17 filme (13 pelicule narative şi patru animaţii), regizate de 11 bărbaţi şi opt femei, selectate din 1.952 de creaţii propuse de studenţi de la 444 de universităţi cinematografice din lumea întreagă.


Premiul I a revenit filmului "Catdog" , de Ashmita Guha Neogi (Film and Television Institute of India), premiul al II-lea a fost câştigat de producţia "My Fat Arse and I", de Yelyzaveta Pysmak (Şcoala Naţională de Film din Lodz - Polonia), în timp ce premiul al III-lea a fost atribuit, ex aequo, scurtmetrajului "Contraindicaţii", de Lucia Chicoş (UNATC "I.L. Caragiale - România"), şi peliculei "I Want to Return Return Return", de Elsa Rosengren (DFFB - Germania).


Lucia Chicoş este studentă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale". Scurtmetrajul "Contraindicaţii" are o durată de 19 minute.


Câştigătorii premiilor atribuite în cadrul secţiunii Cinefondation vor primi granturi în valoare de 15.000 de euro - pentru premiul I -, 11.250 de euro - pentru premiul al II-lea - şi 7.500 de euro - pentru premiul al III-lea.


Pagina a fost generata in 0.4245 secunde