Sculptorul Marian Sava expune la Muzeul de Artă

248
Sculptorul Marian Sava expune la Muzeul de Artă - expozitie-1537283303.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța găzduiește, astăzi, începând cu ora 13.00, expoziția sculptorului Marian Sava, intitulată "Vibrații în 3D". Personalitate artistică recunoscută pe plan internațional, dar aproape necunoscută în România, sculptorul Marian Sava a primit, în luna mai, Premiul de Excelență în cadrul Galei "100 pentru Centenar" de la Bruxelles, distincție care răsplătește 10 persoane de origine română stabilite în Belgia. 


Potrivit muzeografilor constănțeni, această gală deschide o serie de evenimente în cadrul cărora vor fi premiați 100 de români de succes din Belgia, Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel. Acestui demers de onorare a artistului Marian Sava i s-au alăturat în anii trecuți și reprezentanții ICR Bruxelles, contribuind la organizarea a două dintre expozițiile artistului în Belgia: "Sava vibrations en 3D" la "Le Cercle Royal Gaulois", în anul 2017, respectiv participarea în cadrul festivalului "Europanova", în 2015. 


"Pentru România, în Anul Centenarului, este o provocare organizarea unui periplu expozițional cu acest plastician. Deschisă inițial la ICR, expoziția va fi itinerată la Muzeul de Artă Constanța, important segment al promovării artei contemporane în plan național, dar și la Muzeul de Artă Vizuală Galați, primul muzeu de artă contemporană din România și orașul natal al plasticianului. În cadrul expoziției, vor fi prezentate 20 de sculpturi și 16 plachete selectate de artist", au precizat reprezentanții Muzeului de Artă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.612 secunde