"Scripcarul pe acoperiș" vă așteaptă la teatru

309

Articole de la același autor

Atât constănțenii, cât și turiștii aflați pe litoral sunt așteptați, astăzi, la Teatrul de Stat, la ora 18.00, unde se vor putea întâlni cu "Scripcarul pe acoperiș", un spectacol realizat de echipa de actori a Teatrului "Regina Maria" din Oradea.

"Scripcarul pe acoperiș" este la ora actuală unul dintre cele mai apreciate musicaluri clasice, având un succes răsunător pe Broadway. Prin mesajul umanitar, umorul și sensibilitatea pe care o transmite, acesta a devenit chiar un reper cultural universal. Textul se construiește în jurul vieții lui Tevye, un sătean evreu din Anatevka, tată a cinci fiice, care încearcă să-și mențină familia unită prin respectarea tradiției iudaice. Acțiunea este plasată la începutul secolului XX, în Rusia Imperială, când pogromul amenință să destabilizeze comunitățile iudaice, iar atitudinea ostilă se face simțită și în comunitatea evreiască din Anatevka.

Sătenii, printr-o decizie a autorităților țariste, sunt forțați să părăsească locurile natale și să pornească într-o pribegie al cărei sfârșit e imposibil de prevăzut. Ce urmează, veți descoperi dumneavoastră, vizionând piesa.

v v v

Tot azi, dar între orele 19.30-20.30, toată lumea este invitată la "Statuile grecești", un show stradal, în interpretarea trupei "Famous Art".

Seara culturală se încheie la ora 21.30, în piața "Ovidiu", cu piesa "Omul care l-a omorât pe Don Quijote", în regia lui Sarkis Tcheumlekdjian, spectacol al Companiei "Premier Acte" din Lyon, Franța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2497 secunde