Eveniment editorial

Scriitorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu lansează volumul „Polifoniile sinelui”

Joi, 16 Septembrie 2021, 22:17
196
Miercuri, 22 septembrie 2021, aula Bibliotecii Județene „I. N. Roman” din Constanța va găzdui, începând cu ora 17.00, un eveniment editorial remarcabil: scriitorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu lansează volumul „Polifoniile sinelui”, apărut sub îngrijirea editurii „Ex Ponto” din Constanța.

Cartea reunește editoriale, eseuri, note de lectură și articole semnate de Ovidiu Dunăreanu, care au apărut, de-a lungul timpului, în revistele „Tomis”, „Ex Ponto” și alte publicații literare. Cele mai multe dintre ele ne vorbesc despre personalitățile literaturii și artei dobrogene contemporane, despre scriitorii din zilele noastre și cărțile lor, despre instituțiile, publicațiile și evenimentele culturale de la malul Mării Negre din ultimele decenii. Altele – constituindu-se în acte de arheologie culturală - sapă în trecutul îndepărtat pentru a aduce la lumina zilei dovezi despre modul în care destinul spiritual al Dobrogei a fost marcat de personalități, precum Mihail Eminescu și Theodor T. Burrada, ori reviste, precum „Litoral”, apărută cu întreruperi în perioada celui de al doilea război mondial.


În același timp, volumul ne dezvăluie personalitatea deosebit de complexă a scriitorului și publicistului Ovidiu Dunăreanu, talentul de filosof literar și spiritul său critic.

Sunt invitați să participe la eveniment scriitorii și iubitorii de literatură!Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2126 secunde