Școlile vor fi închise în baza a două scenarii. Sorin Cîmpeanu: „Nu poate fi luată o decizie centralizată”

307
Școlile vor fi închise în baza a două scenarii. Sorin Cîmpeanu: „Nu poate fi luată o decizie centralizată” - 1declaratii-1633957586.jpg
În această dimineață, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a aflat în videoconferință cu inspectoratele școlare județene, pentru a pune la punct detaliile cu privire la posibilitatea închiderii școlilor și trecerea la cursuri online. La finalul acestei întâlniri a făcut o serie de declarații de presă.

Mâine urmează a fi centralizate solicitările managerilor de școli în baza a două articole: art. 3, alin. 2, inspectoratul va aproba toate aceste solicitări fără să fie nevoie de altceva, și care reglementează situațiile specifice mult diferite de la o școală la alta, de la un județ la altul. Și solicitările făcute în baza art. 6 alineatul 9, caz în care va fi nevoie și de aprobarea Direcției de Sănătate Publică și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, dacă școala, din lipsă de resurse, nu are suficiente cadre didactice, pentru că sunt în carantină sau sunt infectate, deci nu pot veni la școală cu prezență fizică, iar rata de infectare este atât de mare în localitatea încât o mare parte din părinți își exprimă îngrijorarea și refuză să își trimită copiii la școală.

„Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată, în puține situații, dar manifestată, din partea unor director de școli care, neînțelegând că atunci când ești directorul unei școli ți-ai asumat responsabilitatea gestionarii situației din acea școală, și așteaptă la nivel uniform o decizie centralizată, o decizie centralizată care nu poate fi luată tocmai din cauza condițiilor diferite între cele 17.632 de școli”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul aceleiași conferințe.

Săptămâna trecută, conform centralizării Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cazurile de infectare cu Sars-Cov-2 se prezentau astfel: copii/ elevi confirmați - 386; personal din unitățile de învățământ - 92.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6611 secunde