Școlile, închise încă o lună! Programele pentru Evaluarea Națională și Bac 2020, modificate

523
Școlile, închise încă o lună! Programele pentru Evaluarea Națională și Bac 2020, modificate - fotofondscolileramaninchise-1586878957.jpg

Articole de la același autor

Unitățile de învățământ preuniversitar și universitar vor rămâne închise încă o lună de zile. Dacă totul merge bine, cursurile ar putea fi reluate pe 18 mai. Între timp, Ministerul Educației a scos din programele pentru examenele naționale 2020 toată materia care ar fi trebuit studiată în semestrul al doilea școlar.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, ieri, că a prelungit starea de urgență, pentru încă 30 de zile, și odată cu aceasta și suspendarea cursurilor școlare.

Potrivit decretului semnat de președintele țării, pe durata stării de urgență, sunt suspendate toate activitățile didactice ce impun prezența fizică a ante-preșcolarilor, preșcolarilor, elevilor și studenților în unitățile și instituțiile de învățământ. Pe durata stării de urgență, unitățile de învățământ organizează, în măsura posibilităților, desfășurarea de activități din planurile de învățământ, în format online. Derularea acestor activități, precum și modul de recuperare a elementelor care nu pot fi parcurse în această perioadă se stabilesc de către Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, instituțiile de învățământ superior din sistemul național de învățământ, în baza autonomiei universitare, cu respectarea calității actului didactic și cu asumarea răspunderii publice, vor utiliza metode didactice alternative de predare - învățare - evaluare, în format online.

Nu mai trebuie să învețe materia din semestrul al doilea

Între timp, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a întins o mână de ajutor elevilor care se pregătesc să susțină examenele naționale, în această vară. Toată materia care ar fi trebuit studiată în semestrul al doilea școlar a fost eliminată din programele de evaluare.

Astfel, subiectele vor cuprinde numai materia din perioadele în care cursurile s-au desfășurat normal. Ministrul Educației a aprobat prin ordin revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și pentru examenul național de Bacalaureat, fără conținuturi aferente semestrului al doilea al anului școlar în curs.

Această măsură a fost stabilită de conducerea Ministerului Educației după consultarea cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019 - 2020.

"Prin elaborarea acestui ordin, se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate sau dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial sau liceal, respectiv în clasa a VIII-a și a XII-a până la finalizarea semestrului întâi al anului școlar 2019 - 2020", a precizat ministrul Monica Anisie.

Noi teste de antrenament, publicate pe 22 aprilie

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vedere susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat pe 22 aprilie 2020. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6163 secunde