Școlile constănțene, luate la control de Ministerul Educației

Marţi, 12 Februarie 2013
943
Ieri, la Palatul Copiilor, a avut loc ședința de lucru a directorilor unităților constănțene de învățământ, care a avut pe ordinea de zi aspecte privind managementul general al unităților școlare, dar și prelucrarea Metodologiei mișcării personalului didactic 2013-2014. 

În absența inspectorului general prof. dr. Răducu Popescu, aflat în concediu, în deschiderea întâlnirii, prof. Liliana Timofte, inspector școlar de specialitate pentru management educațional, a adus la cunoștința celor prezenți înființarea Consiliului consultativ al directorilor, format din 31 de membri, din care 29 de directori, un reprezentant al Casei Corpului Didactic și un reprezentant al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională. În următoarea etapă, se dorește editarea unei broșuri care să vină în sprijinul managerilor de școli, materialele pe această temă urmând a fi centralizate de prof. Camelia Ciurescu, directorul Colegiului Național "Mihai Eminescu". În același sens, al eficientizării managementului școlar, se intenționează ca până în luna mai să fie identificate câteva școli resursă, în care directorii să învețe unii de la alții.

Prof. Zoia Bucovală a adus la cunoștința celor prezenți că s-au modificat, conform Ordinului 3129 publicat recent, notele de obținere a gradelor didactice. Pentru obținerea gradului II, nota minimă a crescut de la 7 la 8, iar pentru gradul I, de la 8 la 9.

De asemenea, profesorii pensionabili vor putea să-și prelungească activitatea la catedră încă cel mult trei ani, prin înnoirea anuală a cererii adresate consiliului de administrație al școlii, și nu al ISJ Constanța, cum era până acum.

În continuare, prof. Adriana Cristina Oprea, inspector școlar general adjunct, a ținut să le reamintească directorilor prezenți că, în perioada martie-mai, în afara inspecțiilor pe care le așteaptă și care au fost deja anunțate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Ministerul Educației intenționează să trimită în control echipe: "Vă rog să aveți în vedere rezultatele deloc mulțumitoare obținute de elevii bucureșteni la simulările examenelor de Bacalaureat și să nu așteptați simulările pe care le-a anunțat oficial Inspectoratul Școlar. Organizați și la nivelul unităților dvs. de învățământ simulări".

Reamintim că, în Capitală, în urma afișării rezultatelor, doar un sfert dintre elevi au reușit să promoveze simulările probelor. Totodată, la simularea probei de matematică de la Evaluarea Națională, promovabilitatea a fost de 35%, în timp ce la limba română a fost de 85%.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3251 secunde