Școlăriță, pasionată de robotică. La 11 ani, a construit un robot-șarpe

561
Școlăriță, pasionată de robotică. La 11 ani, a construit un robot-șarpe - robotel2-1570690156.jpg

Articole de la același autor

Mara Dragomir este elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța. Pe lângă faptul că este o elevă eminentă și plină de imaginație, ea este pasionată și de roboți, mai exact de construirea lor. Pasiunea pentru robotică o are de câțiva ani, fata fiind atrasă mereu de mecanisme și roboți și se perfecționează neîncetat. 


Ea are acasă mai mulți roboți, dar cum pasiunea nu cunoaște limite sau vârstă, continuă să facă ceea ce îi place. Zi de zi, fără pauză, pasiunea nu cunoaște limite. Așa că, în timp ce alți copii de vârsta ei se joacă pe calculator sau alte îndeletniciri, ea meșterește, necontenit, la câte un nou robot. 


De curând, ea a și-a prezentat "noul prieten" și în cadrul evenimentului "Noaptea Cercetătorilor 2019". În cadrul acestuia, eleva a realizat și prezentat un model de robot "R3PTAR" care măsoară peste 35 de  centimetri înălțime, 81 de centimetri lungime și opt centrimetri adâncime. Acest robot are atât funcții motrice specifice unui șarpe, fiind controlat cu ajutorul telefonului mobil, dar și reacții independente datorită senzorilor utilizați.


Desigur, în spatele fiecărei pasiuni există o rețetă de succes, eleva fiind sprijinită, tot timpul, de către părinții săi, dar și de către conducerea școlii la care învață. "Mi-am dat drumul la imaginație și am construit acest robot, dar este pentru prima dată când am construit un robot- șarpe. În anii trecuți, am reușit să realizez roboți în forme diferite, dar la toate m-a ajutat tata. Acest robot cu care m-am prezentat la «Noaptea Cercetătorilor» se comportă ca un șarpe natural și l-am realizat numai pentru divertisment", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mara. Ea ne-a explicat că, în construcția unui astfel de robot sunt foarte importanți senzorii, iar "fioroasa" reptilă vrea să muște pe oricine care se apropie de gura sa. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4527 secunde