Școlarii Liceului "Nicolae Bălcescu", implicați într-un proiect european

176

Articole de la același autor

Săptămâna trecută a avut loc reuniunea transnațională de evaluare a proiectului european Erasmus+ "Skills for Life". Acțiunea a fost găzduită de Liceul "Leonard de Vinci" din Soissons, Franța. Proiectul a fost coordonat de Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", și a fost implementat timp de doi ani cu principalul scop de a îmbunătăți abilitățile de viață și de a mări șansele de angajare ale elevilor din școlile partenere. 


La reuniune au fost abordate aspecte legate de evaluarea rezultatelor tangibile și intangibile ale proiectului, verificându-se dacă au fost atinse obiectivele și dacă proiectul a fost inovator în termen de materiale didactice rezultate în urma activităților derulate. De asemenea, discutate au fost ș9o elementele legate de diseminarea rezultatelor și sustenabilitate, precum și oportunitatea continuării colaborării în cadrul unor noi parteneriate strategice. 


Ultima mobilitate a elevilor din proiect a avut loc în luna martie, atunci când o echipă formată din opt elevi și doi profesori ai Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" a participat la întâlnirea transnațională desfășurată în localitatea Chelmza, Polonia. 
Elevii români, împreună cu elevii celorlalte țări partenere, Polonia, Germania și Franța au desfășurat activități menite să le dezvolte abilitățile lingvistice, de IT, sociale și să le crească gradul de angajabilitate pe piața europeană a muncii, în workshop-urile "The art of carving", "Pi games", "Lego robots", "Invisible house for the sighted and the blind", "Career guidance". Elevii au făcut două vizite la Torun și Gdansk, unde au realizat un schimb intercultural și au vizitat unele din cele mai importante obiective turistice, printre care Muzeul Solidarității europene din Gdansk.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4071 secunde