Școlarii, invitați la concursuri de fotografie, desene și eseuri

250
Școlarii, invitați la concursuri de fotografie, desene și eseuri - romaniainsarbatoare-1518798040.jpg
Săptămâna aceasta, Arhiepiscopia Tomisului a demarat cea de-a doua etapă a proiectului educațional intitulat "România în sărbătoare", derulat cu sprijinul unităților de învățământ din județul Constanța.

Activitățile, desfășurate sub titlul "România – 100 de ani", sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Vor fi organizate dezbateri în școli cu participarea unor invitați speciali, dar și concursuri. Elevii sunt așteptați să se înscrie la concursul de fotografie "România mea frumoasă", concursul de desene "Primul Război Mondial și Marea Unire de la Alba Iulia" și la concursul de eseuri "Marea Unire. De la contribuția dobrogenilor la idealul național". Aceștia vor avea ocazia de a participa la o excursie la Alba Iulia, în cadrul Săptămânii "Școala Altfel".

Proiectul este organizat de Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural-Educațional, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Asociația Națională "Cultul Eroilor Regina Maria", filiala Constanța, și Asociația "Casa Mării Negre/Black Sea House".

Prima etapă a proiectului a fost finalizată pe 24 ianuarie 2018 și a fost dedicată împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria Mamă, în urma Războiului de Independență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Stire din Cetățenești : Evenimente dedicate Unirii Principatelor
Pagina a fost generata in 0.6982 secunde