Școală de dans, la 1889, în Constanța

276
Școală de dans, la 1889, în Constanța - documentarscoaladedans-1533742543.jpg

Articole de la același autor

Pe măsură ce societatea constănțeană parcurgea noi pași spre modernizare, în orașul nostru au început a se organiza, din ce în ce mai des, spectacole, baluri cu tombolă, seri dansante, unele chiar în scop caritabil. Conștient, probabil, de necesitatea înființării unei școli de dans în Constanța, la data de 7 decembrie 1889, N. Hagi Pavlu, cu cererea nr. 5777 avea să solicite:
"Domnule Primar!
Subsemnatul, voiescu a deschide o școală de danțu pe strada Traian Nr. 23, în curtea D-lui State Luca; și ca să nu fiu împiedicat din partea funcționarilor polițienești, vă rog respectuos Domnule Primar de binevoiți a-mi libera cuvenita autorizațiune pentru care alătur una coală hârtie timbrată de un leu. 
Cu respect,
N. Hagi Pavlu
D-sale
Domnului Primar al Comunei Constanța"
Prin rezoluție, primarul avea să dispună "Se permite. Recomandare Poliției în ceea ce privește ordinea". De altfel, cu adresa nr. 5777 din 8 decembrie 1889. Primăria Constanța, îi aducea la cunoștință lui N. Hagi Pavlu că îi permite deschiderea școlii de dans, în strada Traian nr. 23,
însă, cu obligația de a se conforma regulilor și ordonanțelor polițienești. O înștiințare asemănătoare era înaintată, în aceași zi și cu același număr, și Poliției din localitate.
(Direcția Județeană Constanța a Arhivelor Naționale, fond Primăria Constanța, dosar 20/1889, f. 13)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.543 secunde