Schimbări șoc la Inspectoratul Școlar Județean Constanța

6687
23
Schimbări șoc la Inspectoratul Școlar Județean Constanța - isjgf3-1341167107.jpg

La ultima conferință de presă susținută de prof. dr. Răducu Popescu, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, s-a făcut publică numirea doar a prof. Liliana Timofte, în funcția de inspector management educațional, urmată de anunțul că vor veni și alte numiri "la pachet".
Ieri am aflat și conținutul… "pachetului", care este foarte surprinzător, mai ales pentru cei care mai cunosc din culisele învățământului constănțean.
Spre exemplu, revenirea prof. Petrică Miu, după înfrângerea suferită în alegerile pentru Primăria Cogealac, alături de prof. Liliana Timofte, ca inspector școlar de specialitate pentru implementarea descentralizării instituționale.
După un scandal "prefabricat" și instrumentat nu tocmai ca la carte, prof. Alina Codreanu, fost director al Liceului Teoretic "George Călinescu", va face echipă cu prof. Nejdet Gevat (aflat, deocamdată, în concediu de odihnă), fiind numită inspector școlar de specialitate pentru managementul resurselor umane.
"Este unul dintre cei mai bine pregătiți profesori în domeniul legislației, motiv pentru care a și fost cooptată în echipa actuală de la Inspectoratul Școlar", a declarat pentru "Cuget Liber" prof. Adriana Oprea, inspector școlar general adjunct.
La fel de apreciată este și prof. Cristina Maria Ivan, care revine în funcția de inspector școlar de specialitate limba română, în locul prof. Gabriela Costea. Prof. Costea a constituit subiectul unei reclamații la Ministerul Educației anul acesta, în luna februarie, când a formulat greșit subiectele de la faza locală a Olimpiadei de limbă, comunicare și literatură română.
La Departamentul Curriculum și controlul asigurării calității au mai fost schimbate prof. Narciza Topor, specialitate fizică, cu prof. Mădă-lina Ivănescu, prof. Maria Moga - învățământ preprimar, cu prof. Irinela Nicolae, prof. Aurelia Cezar - chimie, cu prof. Gabriela Micu.
Contactat telefonic, "generalul" a declarat că vor urma și alte schimbări: "Consider că cei pe care i-a confirmat Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța vineri, 29 iunie, sunt cadre didactice profesioniste, care au făcut ceva până acum în învățământul constănțean. Nu vor putea să mulțumească pe toată lumea și nici nu-mi doresc acest lucru, așa încât mă mențin pe poziția asumată de la începutul mandatului meu".
Acum rămâne de văzut dacă cei 22 de inspectori din corpul de control al Ministerului Educației, sosiți la Constanța pentru a monitoriza desfășurarea probelor scrise ale Bacalaureatului 2012, vor avea cu cine să meargă în teritoriu. Metodologia prevede că aceștia trebuie să fie însoțiți pe teren și de un inspector școlar din cadrul ISJ Constanța.



Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
ISJ
2 iulie 2012
rusinos ce ai scris

Mai, femeie, nu spui deloc care sunt schimbarile alea soc !!!!! Tu iti dai seama ce ai scris ca nu se intelege nimci decat ca au plecat unii si au venit altii. Dar de ce sunt ele soc ? Corect si mai ales jurnalistic ar fi fost sa explici pentru toata lumea de ce sunt SOC. Mai aveai putin si spuneai si groaza....In rest, ai insirat iste nume si atit.... Lamentabil pentru cineva care incaseaza salariul de ziarist.

Mitică
2 iulie 2012
Bravos Răducule

E limpede, "căciula" e prea mare pentru tărtăcuța pleșuvă a domnului Răducu! În loc să stea frumos la soare cu fluierul în gură și o cipilică pe creștet, să nu facă buba la cap din cauza căldurii și să exerseze săritura în adâncime la groapa cu nisip, don Răducu "face și desface" directori și inspectori după "mutările în plic" sosite de la mai marii săi. Săracul, vrea să pară autoritar, pus pe fapte mari, dar e ridicol și stîrnește amuzamentul unora și dezgustul altora, bietul "general". Își trage câte o pălmuță pe chelie dorind să alunge căte o muscă sâcâitoare și din cauza șocului, brusc are cîte o ideie de schimbare pe care o trimite repede la "centru" ca să vadă șefii cât e "diștept" și trâmbițează în presă noile schimbări (evident dacă-i permit șefii). Ultima trăznaie a lui Kojac a fost scoaterea de la lada de gunoi a ISJ-ulu,i a vechiului activist de la pioneri Petrică Miu (ăștia seamănă la diminutive de aceea se adună), pe care l-au "mirosit" machidonii de la Cogealac câte parale face de i-au tras un șut în fund de-a ajuns .....inspector. Bravo vouă! Răducule, vezi că pe străzile Constanței, bântuie fantoma unui fost inspector general, Florea Leonida, reactivează-l și pe el și o să aveți lista completă a comicilor vestiți ai ISJ Constanța. Dacă mai ai nevoie de vre-o schimbare, știi metoda - plici cu palma pe chelie după musca sâcâitoare, vine ideia, zdup cu ea la centru și gata.. Urmează declarația la presă, pezevenchiule! Mare distracție pe căldura asta cu "generalul" Răducu!

eu
2 iulie 2012
ce titlu!

Unde naiba este socul? O tot tii cu titlul asta...! Daca citeai comentariile postate anterior ai fi vazut ca aceste nume erau de mult vehiculate....Vor mai veni probabil Boroianu, Filip Teodor si alti pesedisti de frunte

vera
2 iulie 2012
s-a produs

socul s-a produs cand a venit un universitar l preuniversitar, si cand scroafa din copac, timofte, s-a reactivat!astia, codreanu, miu, cristina, sunt de bun simt si profesionisti.micul sclav, micu gabriela si hoasca de timote sunt gasca politizata a lui stan!

Mishu
2 iulie 2012
De ce "soc" ?!?

Cand proasta aia(Alis parca), care are sotul fost coleg cu jigodia de Base , facea schimbari , ziarul nu mai comenta nimic...

Mishu
2 iulie 2012
De ce "soc" ?!?

Cand proasta aia(Alis parca), care are sotul fost coleg cu jigodia de Base , facea schimbari , ziarul nu mai comenta nimic...

prietena
2 iulie 2012
Cristina Ivan

Cine este profesionista, Cristina Ivan? Imi vine sa rad in hohote! A predat la clasa unde era elev Raducu Mazare si din PDLista sefa, a ajuns PSDista sefa! Este suficient sa meditezi pe cine trebuie! HA-HA-HA

elev
2 iulie 2012
invidia

oare cat de proasta trebuie sa fie acea profesoara ca sa se apuce sa comenteze de ciuda despre colega ei cu mult mai buna. Ca sa vedeti ca autoarea a avut dreptate cand a zis ca sunt socante schimbarile!!!!!!!!!!

Răspuns la: Cristina Ivan
Adăugat de : prietena, 2 iulie 2012
Cine este profesionista, Cristina Ivan? Imi vine sa rad in hohote! A predat la clasa unde era elev Raducu Mazare si din PDLista sefa, a ajuns PSDista...
gevat
2 iulie 2012
gevat

Mai ramane Gevat? Nu pot sa cred ... spagarul sef...e clar si cu echipa asta, m-am lamurit ...

prieten
2 iulie 2012
Cristina Ivan

Uneori adevărul doare...Cine nu știe despre "profesionista" Cristina Ivan că după ce a pupat inelul lui Buha și a plecat cu coada între picioare din ISJ odată cu mai sus numita, acum revine ca o veritabilă slugă a lui Mazăre... Cum să n-o promoveze tăticul Mazăre dacă Răducu o să ia și el "bacaloriatul ăsta", că doar e de familie bună... Bravo națiune! Ai ales până ai cules! Toate lichelele fără coloană vertebrală se strecoară acolo sus, pe ușa din dos, ca să ne dea nouă lecții despre ce înseamnă profesionalism și corectitudine... Rușine! Au schimbat jumătate din directori, cu sau fără motiv, acum ii căsăpesc pe inspectori...fără ca presa locală să sesizeze abuzurile...Aloooo! Presa! Vede, aude cineva? Se pare că nu doar justiția, ci și presa e oarbă. Dați pe repede înaine: mai aveți câțiva de schimbat! Măcar nu mai chinuiți oamenii și puneți-i pe liber mai repede, să se bucure și ei un pic de vacanță. Măcar fiți onești și spuneți-le că după ce vă organizează bacalaureatul (apropos, doamna Oprea, corect se spune bacalaureat, nu bacaloriat!!!), îi dați afară, ca să nu-și mai facă bieții oameni iluzii...Oricum deziluzia e mare...

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4101 secunde