Schimbări majore la examenul de Bacalaureat

652
Schimbări majore la examenul de Bacalaureat - bac2014-1472733779.jpg

Articole recomandate

Se anunță o serie de schimbări majore în educație, în ceea ce privește organizarea examenului de Bacalaureat, potrivit adevarul.ro. Mai exact, se pare că perioada de evaluare va dura 3 săptămâni, nu 5, așa cum a fost anterior.

"O primă modificare adusă este că se reduce perioada de desfășurare a probelor orale de la examenul de Bacalaureat. Astfel examenul nu se va mai desfășura pe o perioadă de cinci săptămâni, ci doar de trei săptămâni. De asemenea, proba la Limba maternă nu se va mai desfășura marțea, înainte de proba obligatorie a profilului, ci joia, înainte de proba la alegere", au explicat sursele la care s-a făcut referință mai sus.

O altă schimbare va fi aceea că și structura simularilor examenelor va fi diferită, precum și faptul că, la examenele naționale, notele vor putea fi modificate în urma contestațiilor chiar dacă acestea nu vor depăși 50 de sutimi între prima notă primită și cea obținută în urma contestației.

"Ministerul va pilota o formulă modificată de cerințe. Se vor face niște comisii, grupuri de lucru pentru a vedea cum va arăta această nouă structură. Scopul este de a modifica structura Evaluării Naționale și a Bacalaureatului", indică sursele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0206 secunde