Schimbări la Evaluarea Națională. Cum vor fi susținute probele și cum se vor face contestațiile

263
Schimbări la Evaluarea Națională. Cum vor fi susținute probele și cum se vor face contestațiile - schimbarilaevaluare-1589724115.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației, Monica Anisie, a modificat metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din acest an școlar. Au fost introduse unele completări privitoare la modul cum vor fi susținute probele de examen, în condițiile impuse de pandemia cu noul coronavirus și a fost schimbată data depunerii contestațiilor.

Astfel, elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborată în zilele următoare de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă sau probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul național. Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, au fost și ele modificate și din structura acestora au fost eliminate conținuturile aferente semestrului al doilea.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații vor trebui să completeze, semneze și să transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

De asemenea, nu mai este nevoie de doi supraveghetori în sălile de examen.

"Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba", precizează ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit noului calendar al Evaluării Naționale 2020, înscrierea candidaților se va face între 2 și 5 iunie. Pe 15 iunie, este programată proba scrisă la limba și literatura română, iar pe 17 iunie, cea la matematică. Elevii care vor susține proba scrisă la limba maternă vor da examenul pe 18 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iunie, până la ora 14.00. Iar contestarea notelor se va putea face pe 22 iunie, între orele 16.00 și 19.00, și pe 23 iunie, între orele 8.00 și 12.00. Lucrările contestate vor fi recorectate între 23 și 26 iunie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 27 iunie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.541 secunde