Schimbări la bacalaureat! Cine va susține un nou examen

348
Schimbări la bacalaureat! Cine va susține  un nou examen - seschimbabacalaureatul-1495982518.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a XII-a au sunat ultimul clopoțel, au terminat cursurile, dar se pregătesc de examenul de bacalaureat. Peste o săptămână debutează probele orale, iar pe 26 iunie, intră în focurile probelor scrise.

Între timp, actualul ministru al Educației anunță noi schimbări pentru examenul de bacalaureat. Acesta este de părere că introducerea unui bacalaureat diferențiat este binevenită, însă nu spune și de când va apărea acesta.

"Noua lege a educației naționale se află în pregătire. Sunt multe schimbări care se vor produce. De exemplu, dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferențiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învățământul profesional și tehnic să aibă acces la un bacalaureat pe profilul acesta. În felul acesta cred eu că învățământul profesional și tehnic va deveni mai atractiv și vom rezolva o problemă foarte acută în momentul de față: criza forței de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau tehnician", a declarat ministrul Pavel Năstase. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.537 secunde