Schimbări în școlile din Constanța. Ce directori au fost înlocuiți prin vot secret

4893
22
Schimbări în școlile din Constanța. Ce directori au fost înlocuiți prin vot secret - fondcedirectori-1439476565.jpg

Articole de la același autor

Cel mai probabil ca urmare a seriei de articole apărute în "Cuget Liber", prin care numeroși oameni ai învățământului constănțean și-au exprimat indignarea vizavi de modul cum se aleg directorii unităților de învățământ, Inspectoratul școlar Județean Constanța a decis să facă publice noile numiri.

Lista s-a deschis cu Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța (TELECOM), unde începând cu luna aprilie a acestui an, în urma solicitării de încetare a detașării în interesul învățământului depuse de către prof. Liliana Bărlădeanu, director, a fost numit prin detașare, tot în interesul învățământului, pe aceeași funcție, prof. Mihai Coiciu. Drept urmare, miercuri, 12 august, în cadrul Consiliului Profesoral al liceului, cadrele didactice și-au exprimat opțiunea, alegând, prin vot secret, pe funcția de director, pe prof. Andra Șandru.

În aceeași zi, în cadrul Consiliului Profesoral, a fost ales, în mod similar, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 37 Constanța. În urma votului exercitat în mod democratic, cadrele didactice au ales, pentru funcția respectivă, în anul școlar 2015-2016, pe prof. Verginica Deaconeasa.

Joi, 13 august, la Liceul Tehnologic "V. Madgearu" Constanța a fost ales prin vot secret un nou director pentru anul școlar 2015-2016, prof. Claudia Vlas, cu un număr de 29 de voturi. Menționăm că la Liceul Tehnologic "V. Madgearu" Constanța au fost trei propuneri și o autopropunere, prof. Isabela Marcu, aceasta din urmă obținând un singur vot.

"Aceste alegeri democratice contribuie la consolidarea culturii organizaționale și la asigurarea unui management de calitate în unitățile de învățământ preuniversitar. Cadrele didactice fac parte, și sub această formă, dintr-un proces managerial care urmărește obținerea performanței în educație, precum și satisfacerea principalului beneficiar direct, elevul", a afirmat inspectorul școlar general prof. dr. Răducu Popescu.

Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
alex
13 august 2015
directori cu delegatie

Avand in vedere ca mai toti directorii sunt cu delegatie asteptam cu nerabdare organizarea de consilii profesorale pentru alegerea unor noi directori peste tot...nu asa ar fi corect ? ...daca tot ati inceput treaba faceti-o pana la capat

prof
13 august 2015
schimbari

Da, sa se schimbe...si la Energetic, ca a venit vremea!

Profesor
13 august 2015
SCHIMBARE

Propun schimbarea tuturor directorilor numiti prin delegatie de aceasta caricatura a invatamantului constantean. Daca tot are zilele numarate in ISJ ar putea face si el macar un lucru bun: sa ne scape de leprele propuse de el, pupincuristi notorii care doar atat stiu sa faca. Trebuie sa se organizeze consilii profesorale in toate scolile, transparent cu presa si reprezentantii sindicatului. Asa ca hai mai repede.........AFARĂ, JAVRĂ ORDINARĂ!

parinte
13 august 2015
alegeri la Decebal

vrem si noi parintii sa putem vota pentru un nou director. de ce parerea noastra nu este luata in calcul? ne-am saturat de fondul scolii, fondul clasei, fondul de paza, fondul ptr sapun lichid si hartie igienica parfumata , fondul ptr reparatii , fondul ptr excursii ,fondul ptr meditatii , fondul ptr hai sa mergem cu copii la restaurantul nu stiu care din mamaia , fondul ptr publicat carti (!???) de povesti , fondul ptr culegeri de romana, matematica ,si alte auxiliare nedeschise tot anul, ne aude si pe noi cineva? ne-am saturat de aroganta si tupeul cu care slujitoarele lui svinarciuc ne dau peste nas si mai si comenteaza pe aici in apararea ei! puneti mana si munciti ma!!

contabilul de serviciu
14 august 2015
nu sunt singurele nereguli

Camera de Conturi Constanța a efectuat în perioada 3 – 28 iunie 2013 o acțiune de audit cu tema "Verificarea modului de utilizare și gestionare a mijloacelor materiale și bănești" la Liceul Teoretic Decebal. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit o serie de nereguli. Astfel, creanțele constând în chirii, în sumă de 111 mii lei, au fost înregistrate incorect la momentul încasării și nu la data constatării lor, încălcându-se principiul contabilității de angajamente. Unele obiecte de inventar în valoare de 12 mii lei au fost eronat înregistrate în contabilitate ca mijloace fixe. În acest sens, inspectorii Curții de Conturi au dispus și recomandat o serie de măsuri. În actul de control întocmit s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind organizarea evidențelor contabile. Pentru abaterile constatate mai sus care nu au fost remediate în timpul controlului, directorul Camerei de Conturi Constanța a emis decizie prin care s-a dispus luarea măsurilor legale de către conducătorul entității în cauză pentru remedierea deficiențelor constatate.

Damian
14 august 2015
Toti directorii

Dl. Raducu Popescu, vrem ca sa fie alesi prin vot secret TOTI directorii, nu asa cum faceti acum, ca va tineti protejatele in brate!!! De ce doar in unele scoli se fac alegeri secrete iar in altele sunt directori numiti de ISJ-adica de dvs? Pai e corect asa?????

cuplul de aur -
14 august 2015
nebunie &PUTERE

S-au intalnit doi frustrati si mediocri-UN TUMBIST , care s-a trezit plantat cocos peste o pusculita cu totul si cu totul de aur SI O URATA .El,un habarnist notoriu si las incurabil,si-a tras o turma de gaini ,care l-au ascultat orbeste .Toate gainile s-au pus pe slabit,pe amenintat,pe dat pe goarna ,pe produs oua cu totul si cu totul de aur....iar uneori gainile cadeau de closca...ca de..,iar bietul cocos si-a tras si el printre alte acareturi o carciuma la Delfinariu ,unde gainile lui ciuguleau si ele cate ceva din palma lui.GAINA SEFA A FOST ALEASA ,BINEINTELES PE COMPETENTE ...MATERIALE,e cea care a cules toate margelele din aur cu liste mai lungi sau mai scurte de pile (organele stiu de ce) Ea trebuie sa continue haosul creat de palaul chel,sa produca bani in continuare ,si sa hartuiasca ce barbati ii pica pe mana.Primul pe lista dorintelor a fost cap de p...la .,iar acum ca ISG il vrea pe petre de la pestera,apoi vom mai vedea.ALEGERILE ASTEA VOR SA DISTRAGA ATENTIA DE LA FURACIUNILE SI ILEGALITATILE LOR,UN PRAF IN OCHII FRAIERILOR CARE CRED CA TRAIESC IN DEMOCRATIE.Gaina sefa,bucovala,a aranjat din timpul saptamanii votul la madgearu.DE LA RESTUL SCOLILOR AU AJUNS PARANDARATURILE,ca doar rapandula cheala tot anunta in ziare ca numeste directori

Anonim
14 august 2015
Felicitari!

Bravo cadrelor didactice de la TELECOM si Sc 37, ca au stiut sa si aleaga directori de valoare!

Profesor
14 august 2015
...catre economist :

Stimata doamna economist (nu profesor)-depunatoare de dosare (la concursuri) si petitii - Marcu Isabela : "Paranoia se referă la sentimentele de lipsă de încredere, suspiciune sau persecuție care nu se bazează pe realitate. Paranoia este un fel de delir în care o persoană crede că este izolată într-un mod negativ. Persoanele care au paranoia vor căuta dovezi care să ateste că sunt izolați și refuză să vadă că au o părere exagerată a importanței lor. Paranoia este un simptom mintal și emoțional al multor afecțiuni mintale, inclusiv tulburările de personalitate paranoidă și schizofrenia paranoidă. Paranoia este caracterizată prin idei delirante că alte persoane au motive ascunse sau dorința de a face rău persoanei afectate, sentimente de neîncredere și ostilitate, sentimentul că respectiva persoană este persecutată, izolare și retragere socială. Paranoia trebuie evaluată de către un medic psihiatru. De obicei paranoia apare ca parte a unei tulburări de personalitate sau boli psihice, deci tratamentul complet depinde de afecțiunea de bază. Simptomele de schizofrenie ce pot însoți paranoia includ: • Idei care nu sunt susținute de realitate (iluzii, idei delirante); • Dificultăți de concentrare; • Tulburări de somn; • Dezorganizare; • Senzații care nu sunt reale (halucinații); • Izolare socială; • Lipsa de reacție față de mediul înconjurător sau față de alte persoane, • Retragere sau depresie. Alte simptome ce pot apărea: • Anxietate; • Detașare; • Ostilitate; • Incapacitatea de a efectua activitățile zilnice; • Gânduri recurente (obsesii); • Acțiuni repetate care nu pot fi controlate (compulsii). Stimata doamna economist, poate reusiti va autoevaluati corespunzator si simptomele ce indubitabil va caracterizeaza ! P.S. : V-ati autopropus, (autosatisfacut) pe rand cu gandul la statutul de inspector general, inspector adjunct, director si.....ghinion asta sunteti in realitate : un economist (cu veleitati de profesor), care se autosatisface-autopropune mult prea des si obtine constant rezultate remarcabile....? Este nesanatos abuzul doamna, mare grija !

ESCULAP
14 august 2015
perfect pentru Herodot

HERODOT, profesorul e mare, a creat o tipologie in care te inscrii perfect,nu mai cheltui banii pe la cabinetele de psihiatrie, este un diagnostic perfect dar, incoplet, tu esti mult mai complicat, dar oricum, asta-i baza, macar stii de unde sa incepi tratamentul, pezevenchiule!

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0909 secunde