Schimbări în plata membrilor comisiilor de la Bac

676
Ieri, noul ministru interimar al Educației Liviu Pop a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a declarat că "Este în joc viitorul a 500.000 de copii care trebuie ca în 45 de zile să dea examenele naționale și bacalaureatul".
Acesta a precizat că nu va face nicio modificare de ordin de ministru în următoarele 20 de zile în ceea ce privește examenele naționale și bacalaureatul. Potrivit reprezentantului MECTS, problemele principale sunt legate de comisiile de bacalaureat și termenele care sunt depășite.
În ceea privește cuantumul sumelor cu care vor fi plătiți membrii comisiilor examenelor naționale și ai examenului de bacalaureat, noul ministru a spus că modificările acestea se vor face doar în cadrul Comisiei de dialog social și după o analiză.
Liviu Pop a ținut să precizeze că subiectele privind examenele care vor urma sunt finalizate și au rămas de rezolvat chestiuni tehnice privind comisiile și sălile de examinare. Ministrul interimar a mai spus că sălile de examen la bacalaureat vor avea camere video, iar vineri va fi prezentată o situație clară privind derularea examenului de bacalaureat și a testelor naționale.
Referindu-se la cifrele de școlarizare, Liviu Pop a spus că acestea vor fi avizate în cursul săptămânii viitoare printr-o hotărâre de guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2121 secunde