Schilodul Billy, în direct pe scena Teatrului de Stat Constanţa

216

Articole de la același autor

Sâmbătă, 16 ianuarie, ora 19.00, spectacolul „Billy Şchiopul”, de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci, revine pe scena Teatrului de Stat Constanţa. Din cauza Covidului, piesa va putea fi vizionată online, direct de pe pagina de Facebook a instituţiei de cultură. Scenografia poartă amprenta Iulianei Vîlsan, iar din distribuție fac parte: Nicodim Ungureanu, Vlad Bârzanu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco.

Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți.

„Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, însă, este limbajul. Este un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gândesc”, a declarat Vlad Massaci. El a adăugat că piesa pe care o joacă actorii constănțeni în acest weekend este, de fapt, o comedie neagră, care, în fond, ne spune că nu cuvântul este cel care jignește, ci atitudinea. Altfel spus, „este ca atunci când un copil îți trântește în față un adevăr, dar o face cu toată candoarea. De altfel, un copil a spus «regele e gol». Personajele lui McDonagh nu sunt altceva decât niște adulți care și-au păstrat candoarea de copii. Relațiile dintre ei nu sunt idilice, dar sunt cinstite, iar aceasta este o atitudine de care ne îndepărtăm din ce în ce mai mult, din păcate”, a completat regizorul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8755 secunde