"Scara cu flori", un mărțișor pentru iubitoarele de artă

789
Muzeul de Artă Constanța celebrează luna femeii prin deschiderea expo-ziției "Scara cu flori", inspirată din opera extraordinară a pictorului Ștefan Luchian.

"Scara cu flori" se află la a șaptea ediție, iar vernisajul de ieri a fost unul care a îmbinat cele mai frumoase arte: muzica și pictura.

O expoziție sub semnul culorii și al soarelui

Din această expoziție fac parte 25 de artiști constănțeni, dintre care amintim pe Mirela Dimcea, Marieta Besu, Octavia Stratulat, Constanța Dăncilă, a cărei lucrare prezentă în expoziție a fost pictată special pentru acest eveniment.

În cuvintele Doinei Păuleanu, "această expoziție este așezată sub semnul florii, al bucuriei, este o expoziție solară și, pentru mine personal, o mare bucurie".

Expoziția conține lucrări într-o mare varietate de stiluri, dând impresia unei veritabile călătorii prin universuri senzoriale magice, tre-când de la abstract, în lucrările lui Ion Bălănoiu, care pictează primă-vara în tonuri de albastru, verde și ocru, la reprezentarea obiectivă a florii, în lucrările Marietei Besu.

Alegerea artiștilor constănțeni ca vestitori ai primăverii nu a fost în-tâmplătoare, întrucât, potrivit Doinei Păuleanu, "întreaga pictură na-țională stă sub semnul modernității", iar artiștii constănțenii sunt reprezentarea acestei modernități.

"Scara cu flori" este o expoziție temporară care numără peste 30 de lucrări și poate fi vizitată timp de trei săptămâni la etajul III al Muzeului de Artă Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Expoziție semnată Leonte Năstase
Pagina a fost generata in 0.7872 secunde