Scandaluri fără precedent la Universitatea "Ovidius"

6609
32
Scandaluri fără precedent la Universitatea

Articole de la același autor

Pentru Universitatea "Ovidius" din Constanța, week-end-ul trecut a adus un grav prejudiciu de imagine, scandalurile depășind imaginația celor care sperau că alegerile interne se vor desfășura în liniște și pace, cum de altfel s-au petrecut în celelalte universități din țară.
Contestațiilor studenților nemulțumiți de modul cum s-au desfășurat alegerile și de faptul că au ieșit în față colegi neaveniți li se adaugă nefericitul eveniment în care au fost implicate două profesoare.

Poliția chemată să despartă două cadre universitare
În urma rezultatului alegerilor la nivelul Consiliului profesoral al Facultății de Istorie și Științe Politice, prodecanul Marioara Cojoc, împreună cu alți doi colegi, șefi de departamente, și-au înaintat demisia. Conf. univ. dr. Cojoc a considerat că este timpul să facă publice anumite nereguli, afirmând că "au fost votați oameni care au transformat învățământul într-o afacere, asistenți și lectori fără titluri de doctori. Integritatea și moralitatea candidaților nu au contat deloc, ci mai degrabă interesele materiale. În viitoarea structură de conducere au intrat oameni care pot fi foarte ușor verificați. Este vorba de Stoica Lascu, care are dosar deja public la CNSAS de colaborator cu securitatea și despre care se știe încă din 2006, când s-a descoperit că numele său de cod era cel al fiului său mai mare. Au intrat în structura de decizie a consiliului oameni care vând lucrări de licență, care vând și cumpără educație în România, introducând astfel universitatea într-un circuit mafiot. Noi nu ne-am îmbogățit din actul educațional și poate că și acest lucru a deranjat". De asemenea, a mai declarat că în curând va face dezvăluiri legate și de alte cadre universitare, inclusiv despre decanul Daniel Flaut, motiv pentru care soția, profesor de matematică Cristina Flaut, n-a întârziat să reacționeze.
Sâmbătă, 21 ianuarie, în jurul orei 13,30, conf. univ. dr. Marioara Cojoc a sunat la 112 și a solicitat un echipaj de poliție la sediul Universității de la Campus, unde a dat nas în nas cu Cristina Flaut. Jignirile au escaladat în așa măsură încât polițiștii Secției 2 au fost nevoiți să o avertizeze verbal pe profesoara de matematică Cristina Flaut, după cum a declarat pentru "Cuget Liber" purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța Carmen Șerbănescu.
Am încercat să le contactăm și pe cele două cadre universitare, dar conf. Marioara Cojoc avea telefonul închis, iar prof. Cristina Flaut a răspuns: "Nu am ce să comentez! Am treabă, mă scuzați!". Cu semnătura celei din urmă există un comentariu la articolul "Acuze grave și demisii la Universitatea Ovidius", apărut în ediția de sâmbătă, 21 ianuarie, a cărui veridicitate voiam s-o verificăm.
În schimb, conf. univ. dr. Stoica Lascu, universitar care se regăsește în afirmațiile conf. Cojoc, a declarat pentru "Cuget Liber" că din punct de vedere tehnic, alegerile s-au desfășurat fără incidente, foarte transparent, președintele Biroului Electoral fiind conf. univ. dr. Ana Maria Munteanu. "Nu s-a contestat nimic, doar că nu știu ce-și închipuie unii colegi care n-au intrat în consiliu. E o amărâtă de funcție, iar afirmațiile cu care se iese în față cad sub incidența eticii și moralității".


"Nu vrem să fim luați de proști!"
Odată cu alegerile la nivelul Consiliului facultății, s-au desfășurat și alegerile pentru desemnarea studenților în structurile de conducere ale Universității "Ovidius" din Constanța. Studenți care în luna februarie vor avea un cuvânt greu de spus în alegerea viitorului rector, votul lor cântărind în proporție de 25%.
Liderii Facultății de Arte, al Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia Petrolului și al Facultății de Construcții au trimis redacției contestațiile prin care își fac publică nemulțumirea, dar și indignarea vizavi de modul cum s-au desfășurat alegerile în facultățile lor. Textul integral al acestor contestații îl găsiți pe site-ul "Cuget Liber".
Alexandru Neș, de la Arte, declara că "vom face tot posibilul să se reprogrameze aceste alegeri. Dacă lăsăm lucrurile așa s-ar putea să fim luați de proști tot timpul. Am sesizat și Poliția, pentru că nu vrem să lăsăm lucrurile așa. Profesorii nu au nici un drept să influențeze procesul de votare".
De asemenea, Simona Burghelia, de la Fizică, contestă rezultatul alegerilor "care au fost efectuate în frauda legii și a intereselor studen-ților și totodată solicit să se ia măsuri împotriva celor care au generat aceste abuzuri. Dreptul de a candida în structurile prevăzute de art. 3 din Regulament este un drept recunoscut și de Legea 1/2011, iar dreptul studenților de a-și alege reprezentanții este un drept ce nu poate fi îngrădit sau cenzurat prin manopere dolosive".
La fel de nemulțumiți de modul cum se desfășoară alegerile studențești sunt și cei de la Facultatea de Psihologie și de la Științele Naturii.

Comentează știrea

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
observator
22 ianuarie 2012
ptr. SIMONA ANGHEL

Dna. Simona Anghel,vad ca acest articol este scris de dumneavoastra si din acest motiv as vrea sa va intreb,cumva faceti master la Universitatea Ovidius si il aveti indrumator pe Prof. Marian Cojoc?

Profu' de serviciu!
22 ianuarie 2012
MIZERIE UMANA, MIZERIE INTELECTUALA

...se stiau mizezeriile de la Ovidius, dar ca au ajuns aici, este inimaginabil. Atitudinea celor doua ,,universitare,, -țațe de Piața Chiliei, demonstreaza in ce mocirla a ajuns scoala constanteana. Eu credeam ca acum este momentul ca profesorii sa faca bilantul, sa vada unde au gresit si ce proiecte didactice sa propuna pentru ca universitatea sa aiba un loc cat de cat recunoscut in invatamantul superior romanesc. Cand colo, tiganie ca la usa cortului. Aceste personaje feminine au aratat prin comportament ca nu au nimic comun cu viata universitara. In consecinta, nu au ce cauta acolo. Si studentii sunt vinovati ca le accepta. Daca vin la scoala cu intentia serioasa sa invete carte, nu ar trebui sa intre la cursurile celor doua dudui care au facut de ras universitatea. ...Daca mai exista o umbra de moralitate si normalitate si Senatul ar trebui sa le sanctioneze drastic. Altminteri, ,,Ovidius,, ramane o taraba la care se vand si se cumpara de toate pentru toti...

rusine doamna cojoc
22 ianuarie 2012
universitari de tinichea

Doamna Cojoc numai doamna nu e

un student
22 ianuarie 2012
Pentru Profu` de serviciu

Va explic ceea ce se intimpla:de 20 de ani,in UOC,s-a creat o "caracatita" sustinuta de noua conducere,"caracatita" in care membrii ei nu vor sa fie penetrata,pierderea functiilor de conducere de catre membrii ei au generat astfel de conflicte,aceea doamna pe nume Flaut este ca,constitutie mult mai mica decit Cojoc Marioara,in nici un caz nu putea sa sara la bataie,dar tinind cont de faptul ca domnul Marian Cojoc fostul sot al Marioarei Cojoc a fost ofiter in jandarmeriei si fratele dinsului este seful jandarmeriei Dobrogea nu aveau cum cei de la politie chemati la 112 sa ii dea amenda tocmai fostei cumnate a sefului jandarmeriei ceea ce e si normal pina la urma ca stiti cum e "tinem cu ai nostri indiferent de ce se intimpla". Cind au fost alegerile acum 4 ani pentru functia de rector si a cistigat in unanimitate Victor Ciupina,probabil putini stiu ca atunci s-a retras din competitie si IPS Teodosie,tocmai ca nu a vrut sa intre in aceasta "caracatita mirsava" si cinste lui ca a facut acest lucru ca sa nu isi asocieze numele cu toti acesti protagonisti ai scandalului actual din UOC. Actuala conducere nu vor decit sa suga bani din bugetul universitatii si sa ia spagile din contractele oferite catre diversi "parteneri" de afaceri,si tocmai din aceste motive se dedau la astfel de fapte,intr-un cuvint trebuie stirpiti.

un cititor
23 ianuarie 2012
pentru autoarea acestui articol

Stimata doamna Simona Anghel, nu stiu daca sunteti sau nu masterand al FISP, sau daca domnul Cojoc va coordoneaza lucrarea de disertatie, dar, daca este asa, va situati intr-un conflict de interese si nu ar trebui sa acoperiti acest subiect. In plus, daca ati avea niste cunostinte minime de jurnalism si ati sti ce inseamna etica profesionala, ati sti, probabil, si ca, intr-o asemenea situatie, informatiile trebuie verificate din mai multe surse (nu doar doamna sau domnul Cojoc sunt detinatorii "adevarului absolut" despre situatia din FISP) si trebuie prezentate datele in mod corect, fara omisiuni (sper ca nu ne considerati pe noi, cititorii dvs, atat de naivi...stim cu totii ca si minciuna prin omisiune tot minciuna se numeste). Mai mult decat atat, faptul ca in articolul dvs punctul de vedere al doamnei Cojoc este prezentat in extenso, insemnand aproape jumatate din intreg articolul (din partea referitoare la FISP), iar referirile la parerile celorlalti implicati in aceasta situatie se limiteaza la unul-doua randuri, permiteti-mi sa cred ca nici obiectivitatea, o cerinta si un principiu de baza pentru un jurnalist adevarat, nu va este catusi de putin cunoscuta. Mi se pare cu adevarat regretabil ca un reprezentant al presei, cea care ar trebui sa pastreze echidistanta si sa reprezinte un reper pentru noi, cititorii, alege sa prezinte atat de defectuos un subiect care, dupa cum arata numarul de accesari pe site-urile diferitelor publicatii constantene, intereseaza pe multi. Studentii acestei facultati cauta sa se informeze din ziarul dumneavoastra, parintii lor la fel, fostii studenti, viitorii studenti, fosti sau actuali colaboratori ai Facultatii si ai Universitatii, etc. Iar ceea ce citesc eu aici nu pare nici pe departe o descriere adecvata a situatiei prezentate, ceea ce face un deserviciu nu doar publicatiei dvs, ci si tuturor cititorilor care sperau, probabil, sa se lamureasca citindu-va randurile.

parinte
23 ianuarie 2012
sa va fie rusine!!!!!!!!

Terminati cu mizeriile, nu aveti un pic de respect pentru studetii care au ales si au avut incredere in aceasta universitate!!!!!!!!!!! Sa va fie rusine! Cadre didactice degradate!!!!!!!!!!!!!

un om informat
23 ianuarie 2012
cea mai mare rusine a facultatii

Doamna Simona Anghel, am inteles....ii tineti in brate pe sotii cojoc. Dar era asa de greu sa-i intrebati pe colegii dansilor ce s-a intamplat de fapt? Este atat de mare aceasta statuie de carton a familiei cojoc incat nu mai vedeti pe nimeni?? Pot sa va spun ca doamna Cojoc s-a bucurat de increderea colegilor atata timp cat i-a respecta, insa cand a trecut la un limbaj neadecvat, adesea de mahala, acestia nu au vrut sa ii mai ofere votul PENTRU O FUNCTIE. ESTE ATAT DE GRAV?

cadru didactic
23 ianuarie 2012
minciuna!

acest nes sau cum il cheama, student la arte are neobrazarea sa afirme K profesorii se amesteca cu drept sau fara drept in aleferea studentilor prin consilii. dar tu, nerusinatule, la cate alegeri si cate voturi ai dat pana acum in consiliul facultatii de arte impotriva unor profesori, k sa faci jocul murdar al altora impotriva unor profesori? tu vorbesti, care esti manjit din kp pana in picioare d amestec in treburile profesorilor?ce jigodii sunteti si cum nu va convine cand o luati peste pifometru. mars la cotet cu politia ta cu tot!

student in fostul consiliu al Facultatii de Arte
23 ianuarie 2012
ptr. 8

Draga domnule cadru didactic, nu va cunosc si sincer nici nu-mi doresc sa cunosc un asemenea specimen, respectuos va rog sa nu aduceti acuze colegului meu, Alexandru Nes. Public va anunt ca la Facultatea de Arte nu exista jocuri murdare, noi nu facem, nu am facut si nici nu ni sa cerut vreodata de profesori sa facem lucruri murdare! A! Intr-adevar fostul consiliu a avut in componenta doua cadre didactice care au tinut in loc facultatea (dna Carutiu si dna Marinescu) prin neprezentarea la sedintele de Consiliu, prin faptul ca au creat o imagine proasta facultatii si implicit universitatii cu care noi nu am fost deacord, dar asta nu inseamna ca am facut jocuri murdare in favoarea altor profesori. Acum e liniste aceste doamne nu mai sunt in consiliu, nu inteleg ce va deranjeaza pe dvs problema noastra a studentilor de la Arte. Poate sunteti una din cele doua doamne!!! Asa da, inteleg, dar nu e vina noastra, alegerile cadrelor didactice in Consiliu s-au desfasurat in conditii academice si studentii nu au participat. Din care motiv acuzati un student ca ar face jocuri murdare? La Facultatea de Arte asemenea jocuri nu se fac!!!! Eu sunt student de ceva vreme in universitate si va garantez ca exista o mare diferenta intre cadrele didactice de la noi si cele care comenteaza penibil aceste articole.Cele doua doamne sunt la "cotet"-ul de care vorbeati in comentariu!!!! Este insa o problema destul de grava cu Liga studentilor si cu implicarea cadrelor didactice in alegeri, problema pe care va promitem ca o rezolvam, chiar daca trebuie sa plecam din facultate!!! Nu va permit domnule sau doamna "cadru didactic" sa folositi un asemenea limbaj si sa incercati manipularea studentilor in interesele personale ale Domniilor vostre. Repet si ar trebui sa va intre bine in cap, daca-l aveti, nu va permitem sa va bateti joc de noi, nu suntem la dispozitia dvs., va rog sa aveti putina demnitate!!! Ne-ati compromis sesiunea!!! Voi transmite o scrisoare deschisa DOMNULUI MINISTRU pentru a-l informa cum va faceti datoria, cum ne terorizati cand ar trebui sa fiti la consultatii, sa ne ajutati!!! IMI ESTE RUSINE SI GREATA DE COMPORTAMENTUL DOMNIILOR VOASTRE!!!! LASATI IN PACE ARTELE CA ORICUM, 80% DIN DVS., NU LE INTELEGETI, AM AVUT TIMP SA MA CONVING. In trei ani nu am vazut niciun cadru didactic de la Ovidius la vreun concert, spectacol de opera sau teatru, vernisaj, eu merg in fiecare saptamana si ma intreb oare ce fac intelectualii din Ovidius, cum isi petrec timpul liber, cum se relaxeaza? Acum am inteles!!! Repet: GREATA!!!!!!!

gogu pintenogu
23 ianuarie 2012
metafizica integrării cojocului în absolut

Se aude că tov utecilă trage sfori să rămână prorector întrun eventual mandat Gârțu. Băiatu s-a retras în culise și la înaintare a lăsat doar pe Marioara. Păi la ce se pricepe mai bine nea utecilă decât la combinații și atacuri prin învăluire? În orice caz mare bărbat de stat este dacă își lasă muierea să se lupte singură cu dușmanu' de clasă. Sper să ai numa succese a la Pyrhos măi tov komsomol. P.S. I-auziți la Marioara: "au fost votați oameni care au transformat învățământul într-o afacere, asistenți și lectori fără titluri de doctori. Integritatea și moralitatea candidaților nu au contat deloc, ci mai degrabă interesele materiale". Păi cine i-a făcut madam? Nu erai tu și "prințu consort" șefi? Și când te gândești că totul pornește de la un amărât de diazepam neluat la timp.

32 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.295 secunde