Scandalul gradațiilor de merit. Cine minte și cine trage sforile

2451
14
Scandalul gradațiilor de merit. Cine minte și cine trage sforile - potopulde-1432826957.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă, an de an, acordarea gradațiilor de merit se lasă cu nemulțumiri în rândul candidaților, prea mulți profesori s-au simțit trădați anul acesta, iar activitatea lor a fost luată, spun aceștia, în derâdere.

În urma afișării, miercuri, 27 mai, seara, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și pe site-ul oficial, a rezultatelor finale, au în-ceput și discuțiile extrem de aprinse. Chiar la sediul din str. Mihai Eminescu am surprins un dialog între profesorii nemulțumiți și unul dintre inspectorii aflat întâmplător în preajmă, și care considerau că li se face o mare nedreptate printr-o depunctare nejustificată.

Refuzăm să credem afirmația că s-au putut "cumpăra" membrii comisiilor de analizare a dosarelor, așa cum s-a spus, dar faptul că un membru al comisiei de analizare a contestațiilor, numită în urmă cu câteva luni, este chiar un inspector care a primit gradație de merit, asta pare oarecum cusut cu ață albă.

Cum la fel de ciudat pare, analizând listele finale, prezența a doi directori - de la colegiile "Vasile Pârvan" și "Carol I" - admiși pe listele disciplinelor tehnice, unde și așa din 28 de dosare au fost admise 13, în loc să concureze la directori, acolo unde din 16 dosare au fost admise 13.

Cele mai multe gradații de merit au fost acordate la învățământ primar, adică 61 din totalul de 77 solicitări. Iar la învățământ preșcolar, din 73 de dosare au fost admise 46.

Nu numai nedreptățită, dar și mințită

Că place sau nu, de numele prof. Ecaterina Rupesac se leagă multe dintre evenimentele frumoase din învățământul primar constănțean și tocmai de aceea insistăm asupra nedreptății care i s-a făcut. Din discuția pe care am purtat-o cu prof. Rupesac înaintea afișării rezultatelor finale, am reținut că luni seară, 25 mai, a fost chemată la ISJ Constanța, unde a stat de vorbă cu prof. dr. Răducu Popescu, în prezența a patru inspectori școlari și a directoarei Mihaela Stan.

"S-au gândit și au analizat situația, așa încât au hotărât să îmi acorde gradație de merit. Iar aseară (miercuri, 27 mai - n.r.), când m-au sunat colegele să-mi spună că dosarul meu figurează ca respins, vă rog să mă credeți că am încremenit. Nici nu știu cum să cataloghez acest gest. Am ajuns la concluzia că doamna directoare are nu numai o mare putere de decizie, dar și de influență, altfel

nu-mi explic cum inspectorul general afirmă ceva, iar pe liste apare altceva", a mai adăugat profund dezamăgită prof. Rupesac.

Decana de vârstă a actualei sesiuni de concurs, prof. Rupesac a beneficiat de gradație de merit încă de la înființarea acestui spor în învățământul românesc și cu certitudine dosarele sale nu au fost o "făcătură" ca tocmai acum să fie… respinsă.

v v v

Am încercat să aflăm de la inspectorul general care este "misterul" promisiunii neonorate, dar probabil că participarea la concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari nu i-a oferit nici măcar răgazul să participe la deschiderea Târgului Ofertelor Educaționale de la Palatul Copiilor… 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Profesor
28 mai 2015
Rusine!

Cum s-a ajuns aici! Cum oameni cu rezultate si experienta au punctaje mai mici decat oameni de care nu a auzit nimeni? Cum se evalueaza sau mai bine cine evaluaeaza? Asta e valoarea celor care au facut parte din comisiile de evaluare. Mediocritatea da in cap oamenilor de valoare. Exista rasplata pentru fiecare fapta. Nimic nu ramane nepedepsit.

Alt profesor
29 mai 2015
Vorbiti aiurea!

Cititi, fratilor, metodologia, evaluarea dosarelor o face consiliul consultativ al disciplinei, oameni pe care ii cunoasteti fiecare! Iar sindicatul e si el prezent, atat la stabilirea punctajului, cat si la contestatii!

radu
29 mai 2015
gradatie

Grila de punctaj este una care nu incurajeaza performanta. De aceea se ajunge ca persoane de care nu ai auzit niciodata sa se situeze deasupra unor colegi cu rezultate profesionale evidente. Cat despre calitatea celor aflati in consiliile consultative, cred ca se mentin in trendul de mediocritate al inspectorilor de specialitate.

@radu
29 mai 2015
daca pe cei din

consiliu consultativ ii alege tot inspectorul de specialitate, tu ce crezi, normal sa fie din aceeasi plamada cu el si sa-i serveasca interesele. Da punctajul e destul de bizar si nu incurajeaza performanta ci premiaza activitati si cursuri "extra" sau "pe bani grosi" sa le zicem asa. Pe Rupesac nu o cunosc dar din ce tot citesc ma minunez cat de flamanda si nesatula e.

profesor
29 mai 2015
parere

Am inteles ca de un an se chinuia isj cta sa -i convinga pe cei din minister ca aceste grile nu reflecta adevarul. Era prea tarziu sa se intervina. spun cei din minister ca de la anul se modifica grilele...mai bine mai tarziu decat niciodata..

Nicolescu Aurica
29 mai 2015
oferta munca la domiciliu

Cautam operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Cerinte: - cunostinte minime PC ; - necesar calculator; - conexiune internet; - rabdare; - seriozitate. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Cereti detalii la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

parinte
29 mai 2015
Scoala 28

Dna dir. Stan de la sc. 28 are o atitudine aroganta, e prea plina de sine si are o "siguranta" in ceea ce face (dar de fapt nu prea face). A avut un comportament execrabil fata de niste parinti ai unor elevi din scoala; se imbraca necorespunzator pozitiei sale, fumeaza atat in scoala cat si in fata scolii... Ce mai, sefa pe plantatie !!! Sper sa nu mai fie tolerata pe aceasta pozitie prea mult timp ! Oricum, multi parinti nu o au la inima dar nu inteleg de ce nu au curajul sa ia atitudine impotriva ei.

popa
29 mai 2015
de toate

Popescu si psd o tin pe aceasta proasta de directoare La scoala 28.Dar cat de curand,repede de tot Poescu va raspunde exact ca Mazare si clanul lui.General? O rusine pentr invatamantul din Constanta.Un om fara onoare ,poate doar cu prote jatele lui.Toti se numesc DNA.CAT DE CURAND.Ministerul nu face nimic nimic,nimic

PROFESOR, DIN PĂCATE...
29 mai 2015
Rușine!

Domnule Inspector General până când veti continua sa ne mintiti, sa ne umiliti si sa ne tratati ca sclavii sistemului impus de dumneavoastra? Oare pentru asta ne numim PROFESORI? Dv. nu aveti de unde sa stiti ce inseamna performanta, devotament, timp pierdut pentru activ educative, in detrimentul familiei.... sunteti prof. de sport si.... ce pretentii sa avem. Ar fi trebuit macar sa stiti ca nu mereu intr-un meci se nimereste poarta... insa POARTA pe care a pasit si Mazare va este deschisa. Sunteti urmatorul ATACANT, care ne-ati dezumanizat invatamantul constantean. Referitor la gradatii as vrea sa stie toti colegii mei ca nu membrii consiliului consultativ au hotarat punctajul, sunt membru a acestui consiliu si candidat la concursul de obtinere a gradatiei de merit. De ce nu ni s-au scris pe liste si membrii comisiei? Inspectorii, condusi de mana de fier a generalului au taiat si au spanzurat. Si-au acordat lor însisi gradatii, au scazut punctaje la greu, au umilit oamenii cu adevarat valorosi. RUȘINE! Sa mai apelati la noi pentru munca in folosul patriei, corectat la concursuri si olimpiade, fara plata..........s-a dus, gata, sa corecteze inspectorii ajutati de CARICATURA învatamantului constantean. Trebuie distrus tot lantul trofic din ISJ, o adanatura de incompetenti si oportunisti, care fac precum in operele lui Caragiale Pupă-l in bot si papa tot. Nu uitati........CINE SEAMANA VANT CULEGE FURTUNA!

PROFESOR, DIN PĂCATE...
29 mai 2015
completare....

Am uitat sa precizez mai sus ca nu am obtinut gradatie de merit, chiar daca sunt membru al Consiliului consultativ. Nu noi am decis cine ia si cine nu. Cartile au fost facute cu mult timp inainte. Noi, candidatii la aceste minunate gradatii, am fost doar apanajul meschinariilor si politelor ce necesitau platite. Rusine!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4601 secunde