Scandalul de la UMC, noi replici "acide". De unde pleacă "durerile" lui Florin Iordănoaia

2522
7
Scandalul de la UMC, noi replici

Articole de la același autor

De-a lungul mai multor ediții, "Cuget Liber" a relatat situația tensionată creată ca urmare a unor sesizări făcute de șef de lucrări prof. Florin Iordănoaia, la adresa activității rectorului ales, prof. univ.dr.ing. Cornel Panait. 


Zilele acestea, am primit, purtând semnătura Edith Pădineanu, secretar șef universitate, câteva precizări legate strict de activitatea ș.l. Florin Iordănoaia, mai precis de articolul apărut în 15 martie, probabil din dorința de a demonta titlul "Este doar imaginația dl. Panait!".


Întrucât dreptul la replică are în cuprins indicatori care au stat la baza analizării cererilor prof. Iordănoaia, pentru cei interesați aceștia se regăsesc integral pe site-ul "Cuget Liber".


Pentru cititorii care doresc să cunoască poziția oficială a conducerii UMC vizavi de activitatea prof. Florin Iordănoaia am reținut câteva aspecte, în măsura spațiului tipogragfic.


Așadar, postul de conferențiar la care se face referire în articol a fost scos la concurs în cadrul departamentului Management în Transporturi și publicat în Monitorul Oficial al României. 


"În acest scop, prin Decizia Rectorului nr. 130 din 26.07.2012 a fost numită Comisia de verificare preliminară a îndeplinirii standardelor minimale de ocupare a posturilor didactice. Aceasta a analizat dosarul domnului Ș.l. Florin Iordănoaia și l-a respins în data de 6.09.2012 pe motivul neîndeplinirii punctajului cumulat. Lucrarea propusă de autor nu fusese publicată într-o revistă, așa cum cerea indicatorul, ci în proceeding-ul unei conferințe, iar două dintre lucrările enumerate de autor fuseseră indexate în mai mult de două baze de date. Comisia a constatat neîndeplinirea criteriului obligatoriu și a respins dosarul candidatului. Decizia a fost înregistrată cu nr. 4105 și contrasemnată de Florin Iordănoaia. 


Ulterior, candidatul și-a completat portofoliul de lucrări și a făcut dovada că o a treia lucrare fusese indexată în mai mult de două baze de date internaționale recunoscute. Era vorba despre o lucrare publicată în 2008 într-un supliment al unei reviste indexate în cel puțin trei baze de date. Prin urmare, comisia de verificare a criteriilor minimale, care inițial punctase respectivul articol pe motiv că titlul acestuia figura pe site-ul revistei, a reevaluat punctajul, prin diminuarea corespunzătoare a acestuia, având în vedere uzanțele specifice domeniului (comisia de concurs fiind una de specialitate). 


În data de 21.09.2012 domnul Iordănoaia a înaintat către Comisia de verificare a îndeplinirii standardelor minimale o cerere de retragere a candidaturii, înregistrată cu nr. 4390, în care admitea că nu îndeplinește criteriul. În consecință, pe baza neîndeplinirii criteriilor și a cererii candidatului, concursul a fost întrerupt. 


La data de 26.09.2012, domnul Iordănoaia a revenit cu o nouă cerere către Rector, înregistrată cu numărul 4480 din 26.09.2012, prin care arăta că a obținut informații conform cărora lucrarea fusese publicată, în realitate, într-o altă revistă și, pe această bază, a solicitat continuarea concursului. Concursul fiind deja întrerupt, cererea a fost respinsă. 


Lucrarea la care se face referire a fost publicată în anul 2008, iar concursul a fost organizat în anul 2012. Considerăm că a fost timp suficient pentru ca lucrarea să apară în arhiva online a revistei în care a fost tipărită și, mai ales, pentru ca Ș.l. Iordănoaia să întocmească corect și să verifice lista de lucrări publicate. 


Toate documentele menționate în acest drept la replică se află în arhiva Universității Maritime din Constanța și pot fi puse la dispoziția celor interesați. 


În dosarul de concurs nu există niciun document care să ateste propunerea de promovare a domnului Iordănoaia pentru funcția de conferențiar. În același dosar, nu există niciun document semnat de domnul Prof. Cornel Panait, întrucât acesta nu are atribuții în organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice", se arată în punctul de vedere remis redacției noastre de către UMC.


Pentru a citi intregral dreptul la replică, click mai jos


Comentează știrea

Ion
17 martie 2016
Iordanoaia se tine de iordane...

Florin Iordanoaia a mintit cu o incredibila nerusinare incercand sa provoace scandaluri care sa il propulseze ca lider. In schimb, a fost sanctionat moral de colegi: 1. la emailurile dusmanoase transmise comunitatii academice si nu numai, o serie de colegi de care si-a batut joc de-a lungul timpului i-au raspuns si au devenit publice abuzurile pe care le-a facut; 2. nu a fost ales nici macar ca ajutor de portar in UMC. Trebuie sa raspunda pentru ceea ce a facut, desi exista opinii ca nu este clinic apt pentru asa ceva. Fiecare atac al unor incapabili invidiosi impotriva celui si celor care au facut sacrificii imense pentru dezvoltarea universitatii a facut deservicii imense si universitatii si grupului de dementi pusi pe distrugere, care au devenit nedemni de increderea colegilor.

politia universitara
17 martie 2016
promoveaza doar cei cu pile la UMC

in orice caz iordanoia are mai multe citari decat ciucur si ciucur e mare profesor. cine nu crede este invitat sa caute pe google scholar si va vedea ca ciucur are o singura citare, iar iordanoaia asa "prost" cum este are 35. poate cineva verifica si cum se fac avansarile la UMC. aloooooooooooo DNA????

George
18 martie 2016
Posturi blocate de Minister

Domnul blond de la "politia universitara" spune ca promoveaza numai cei cu pile, cica. Este o minciuna! Orice pile ai avea, daca indeplinesti conditiile, atunci promovezi! Bineinteles, daca sunt indeplinite conditiile financiare la departamentul respectiv, adica daca sunt suficient de multi studenti. Este de bun simt sa ai reticente sa promovezi leprele care provoaca scandaluiri si incearca sa distruga reputatia universitatii. Deci plagiatorii, scandalagii, puturosii sa se gandeasca mai bine. Mai ales cei care s-au "puit" pe trotuarul universitatii.

politia universitara
18 martie 2016
posturile sunt blocate doar pentru unii

Georgel, povestile astea sa le spui mamicutei tale, poate ea te crede.

Răspuns la: Posturi blocate de Minister
Adăugat de : George, 18 martie 2016
Domnul blond de la "politia universitara" spune ca promoveaza numai cei cu pile, cica. Este o minciuna! Orice pile ai avea, daca indeplinesti...
Vasile
18 martie 2016
Pt militianul universitar

Da, dl militian, pentru cei care nu indeplinesc conditiile. Cat despre mamicuta dumneavastra, eu unul macar, nu spun nimic...

Gigel
19 martie 2016
Probleme de perceptie sau de moralitate...

Nu vad 'noi replici "acide"' ci o argumentare cu documente. Abordarea din articol aduce in derizoriu informatiile argumentate prezentate. In plus, pozitia de "șef de lucrări prof." nu exista in ierarhia universitara. Poate in "Las Fierbinti"...

TR
19 martie 2016
Iordanoaia

Iordanoaia nu e doar nebun. E un bolnav mintal. E un cretin.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2717 secunde