Scandalul de la UMC, departe de final! "Este doar imaginația d-lui Panait"

2175
9
Scandalul de la UMC, departe de final!

Articole de la același autor

La finele săptămânii trecute, la Universitatea Maritimă din Constanța a avut loc scrutinul pentru alegerea rectorului acestei instituții, câștigat detașat de prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, care a mai deținut în două rânduri consecutive mandatul de rector.

În încercarea de a lămuri unele aspecte invocate de șef de lucrări Florin Iordănoaia, "Cuget Liber" a publicat atât punctul de vedere al acestuia, cât și al actualului rector.

Și pentru că s-a ajuns la anumite afirmații cu care prof. Florin Iordănoaia nu este de acord, a solicitat redacției un drept la replică, pe care îl facem public fără alte comentarii.

Reacția prof. Iordănoaia a fost generată de acest paragraf din articolul apărut joi, 10 martie: "Domnul Iordănoaia este supărat că în UMC există o Comisie de verificare și cercetare pentru cei care doresc să promoveze în funcție, iar dânsul a depus pentru funcția de conferențiar două lucrări care nici nu există. Personal, am încercat să-l ajut și am vorbit la Academie, dar dânsul a încercat să înșele sistemul. Un cadru didactic trebuie să aibă o activitate de cercetare. Faptul că a făcut vizite cu studenții în Port, în cadrul unui singur proiect european, refuz să cred că poate fi considerată cercetare. Este sub calitatea unui profesor universitar. Ca să nu mai amintesc de faptul că a scris o carte de 300 de pagini, din care 30 erau copy-paste din INCOTERMS".

Referitor la examenul de avansare, prof. Iordănoaia afirmă: "În anul 2012, după ce a devenit prorector, domnul Panait a decis să ne ofere un «balon de oxigen». Așa că am depus dosarul de concurs. Comisia de evaluare mi-a respins inițial dosarul pe considerentul că «toate lucrările de la navigație nu mi se iau în considerare, că trebuie să am doar lucrări în domeniul economic», deoarece am susținut doctoratul în Management. Comisia a verificat lucrările și m-a informat că două lucrări nu se găsesc pe site-uri. Pentru una dintre lucrări am adus revista în care era publicat articolul, iar pentru cea de a doua, am cerut explicații de la ASE București. Însă aceștia se aflau în vacanță și apoi au fost în timpul examenelor de admitere la doctorat, astfel că nu mi-au răspuns la timp. Dar Comisia de evaluare din UMC mi-a admis dosarul și am susținut public examenul de conferențiar universitar. La două ore după terminarea exame-nului, domnul Panait a chemat membri Comisiei de evaluare, le-a făcut scandal că «de ce mi-a trecut dosarul» și imediat mi-au anulat examenul. La trei zile după aceasta am adus și cea de-a doua lucrare, dar mi-au spus că s-a depășit termenul de susținere a examenului. Am greșit că nu am contestat refuzul lor în instanță!".

Referitor la activitatea de cercetare, același petent explică: "Domnul Panait s-a referit la Contractul de cercetare «MARCON-Dezvoltarea și implementarea unui sistem calitativ de formare inițială și continuă a cadrelor didactice din învățământul superior de marină și furnizarea de programe de perfecțio-nare în conformitate cu cerințele industriei maritime». În cadrul acestui proiect am fost membru, am organizat și condus o serie de vizite de informare și documentare pentru cadrele didactice care au participat în cadrul proiectului ca «grup țintă». Iar cercetarea mea s-a finalizat prin două lucrări «Dezvol-tarea sistemului de învățământ universitar de marină în contextul managementului cunoașterii în domeniul maritim» și «Managementul resurselor umane din învățământul universitar de marină». Consider că mi-am îndeplinit cerințele stabilite prin proiect!".

Bineînțeles că nu putea lipsi o referire la cartea despre care actualul rector a afirmat nu numai în "Cuget Liber", dar și în alte ziare constănțene, că a fost realizată cu copy/paste. "Cartea se numește «Logistica în transporturi», are 200 de pagini a fost publicată la Editura «Nautica», Constanța, iar regulile «Incoterms» se află în anexa 2, pe parcursul a 4 pagini, format A-4. Până la 30 de pagini este imaginația d-lui Panait! Ce lege îmi interzice să reproduc o lege sau o normă internațională din domeniul transporturilor, care a fost adoptată și publicată în România?".

În final, prof. Florin Iordănoaia a ținut să precizeze că nu comentează votul colegilor, "dar consider că «legea e lege» și trebuie să fie respectată indiferent de simpatii sau antipatii!".

Comentează știrea

matei
14 martie 2016
lege la UMC? exclus asa ceva

la astia nu conteaza legea, daca e ales cu prin votul majoritatii covarsitoare a plebeilor poate fi si in afara legii. ce mentalitate de comunisti

geo
15 martie 2016
atentie

Daca vine Chitac la Primarie, se alege praful.

alex
15 martie 2016
aberatii

iordanoaia abereaza ... cred ca ar trebui sa facă un control psihiatric ... sunt multi care doresc răul UMC.

Andrei
15 martie 2016
Penibil si grav

Va certati pe functii(spagi) si nu dati doi bani pe faptul ca absolventii vostri nu stiu sa faca nimic atunci cand ies din mainile voastre. UMC ul a ajuns una dintre cele mai slabe facultati. Se intra cu medii jenante, nu exista niciun fel de calitate, va faceti ca lucrati in proiecte europene din care furati sute de mii de euro - jalnic. O industrie intreaga se duce de rapa.

ba..ce de kkt...Bataie pe Ciolan
15 martie 2016
Panait,,tata spagii'' vs Iordanoaia,,istericul de serviciu''

Cu scarba citim de Ciolaniada UMC...in definitiv,nimeni nu dorește creșterea calității învățământului în beneficiul studenților! Spaga...e pe primul loc și nimeni nu ridica un deget măcar!!

Iorganoaia
15 martie 2016
Iordanoaia este un scandalagiu...

Iordanoaia a fost si a ramas un socipat. Este un las care da vina pe altii pentru propria lui ratare. Preocuparile lui au fost orientate catre sporturi de contact si eventual de saltea. Violent, scandalagiu, visand sa fie altceva decat ceea ce a demonstrat ca este pana in prezent. Nu a fost ales nici la nivel de departament, nici la nivel de Universitate si a devenit o coda de topor in slujba dusmanilor Universitatii. Profitor si nerecunoscator a intors rau celor care i-au facut bine. A transmis multe emailuri colegilor cu texte denigratoare la adresa lui Panait. Cand colegii nu au mai suportat au transmis si ei mesaje despre magariile facute lor de catre Iordanoaia de-a lungul timpului. Poate le punem pe Internet ca sa aveti o imagine despre cine este acest troglodit care otraveste sufletele celor din jur. E drept, nu ia spaga, insa ia sponsorizari pe care nu le inregistreaza in actele contabile. Este ateu si face propaganda anti religie. Nu este nebun, este doar o alta canalie ca si cei cu care este asociat.

George
15 martie 2016
Iordanoaia un psihopat

Iordanoaia nu este altceva decat un om bolnav psihic. Este catelul lui Batranca scoa la inaintare doar sa latre. O rusine de profesor de la care nu ai ce invata. Un gunoi ce trebuia de mult aruncat. Poate a sosit momentul

Ioana
15 martie 2016
Rusine

Sa le fie rusine astora care ataca umc.ul. rusine ca se apeleaza la tot felul de tertipuri pentru a ajunge la ciolan

costel p
17 martie 2016
umc

umc e o universitate foarte buna //internetcorp// facultatile au dotari!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4535 secunde