Scandalos! Mamă a șase copii, umilită de ceilalți părinți pentru că nu dă bani la fondul clasei

65739
83
Scandalos! Mamă a șase copii, umilită de ceilalți părinți pentru că nu dă bani la fondul clasei - fondfondulscolii-1474807567.jpg
Învățământul gratuit a rămas doar o sintagmă politicianistă, ruptă de realitățile zilelor noastre. Banii sunt cei care aranjează copiii în bănci, care le pun stiloul în mâini și caietele speciale în brațe, care îi scot la tabla magnetică. Cine nu are bani este stigmatizat, înfierat cu mânie proletară de părinții potenți care cred că a-și duce plodul la școală nu este decât o paradă a avuțiilor, relațiilor și impertinenței. 


Un astfel de caz, petrecut la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" din Constanța, la o clasă zero, a revoltat comunitatea constănțeană. Pe motiv că nu a vrut să dea bani în clasă pentru imprimantă, laptop, casetofon, perne pentru scaune, plus 50 lei fondul clasei, o mămică a fost "crucificată" public de ceilalți părinți. Mamă a șase copii, femeia a explicat că nu poate suporta asemenea cheltuieli, ceea ce a declanșat furia părintelui - casier, un fel de administrator al clasei. "Doamna" cu pricina (ghilimelele nu sunt întâmplătoare) a reacționat imediat și a luat măsuri. 


Prima a fost să o excludă pe mămică de pe grupul de whats-app al clasei, deși acesta este canalul de comunicare al clasei, unde se discută lucruri inclusiv ce țin de actul educațional și nu doar despre bani. "Persoana care nu a vrut să plătească perna și nimic altceva, nu are rost să participe la discuții. Am eliminat-o. Mi-a spus că ea nu dă bani la fondul clasei pentru că este ilegal. Da, nu are temei legal, dar ca să nu vă cer câte 1 leu, 2, 3 am consimțit să strângem o sumă de 50 lei fiecare din care să se cumpere ce va mai fi nevoie. Oricum, facturi și tot ce s-a cumpărat, am dovada. Perna care (!?! pe care) nu a plătit-o P. o vor plăti toți copiii sau doamna. Nu i-am cerut doamnei, cu toate că dânsa așa a dorit, ci am luat-o din fond. Sunt 25 de copii, dar această doamnă P. nu vrea să contribuie cu niciun ban", a fost mesajul administratorului. 


O altă mămică intră în discuție, la fel de revoltată despre nerușinarea părintelui cu șase copii, care refuză să plătească cei aproape 300 lei, cât reveneau de copil: "Da, e destul de neplăcut, mai ales că perna costă cât un pachet de țigări, iar restul s-au cerut pentru manuale în mare parte (n.r. - conform Ministerului Educației, manualele școlare pentru clasa zero sunt GRATUITE și oferite elevilor în primele zile de școală). Este doar rea-voință", a concluzionat mămica. 


Din fericire, s-au găsit și doi părinți pentru care principiile și valorile sunt mai presus de bani, care au luat apărarea mămicii puse la zid: "Nu este rea-voință. Are șase copii la școală și poate nu are bani". "Din faptul că ați eliminat-o pe această mămică de la discuțiile grupului se înțelege că aici va fi vorba doar despre bani. Parcă era vorba despre școală, clasa lor și orice anunț al doamnei învățătoare pe care îl putem propaga rapid. Dacă doamna are copilul în această clasă atunci trebuie să facă parte din grup și dacă l-ați creat dvs. nu înseamnă că tăiați și spânzurați după bunul plac. Ce-ar fi să mai fie un grup în care să nu fiți dvs.?", au fost mesajele celor două mămici. Bineînțeles, replica a venit imediat: 


"Cine nu înțelege că aici se discută strict despre actul educațional cu tot ce implică acesta, în deosebi obligații pe care le vor avea părinții. Iar în ceea ce privește cei excluși, stați liniștiți, mesajele doamnei vor ajunge la dvs. Se știe numărul dvs. de telefon. Veți primi un mesaj".


Dincolo de nesimțire și atitudine, mămica - administrator al clasei nu face decât să reprezinte o radiografie reală și dureroasă a învățământului românesc. Un sistem care a învățat să se hrănească din snobismul unei părți a părinților, care crede că banii sunt cei care pot pune prima piatră de temelie la educația copiilor lor. Prin băncuțe noi, perdele și LED TV în clasă vor să răscumpere cei 7 ani de acasă pe care i-au pierdut în educația propriilor odrasle, vor să cumpere startul în viață al unor copii care ar trebui să învețe, ca primă lecție, ce înseamnă modestia, compasiunea și bunătatea. O să ajungem să creăm clase de copii bogați și copii săraci, să avem grijă să nu îi amestecăm prin pauze sau la orele de sport. 


I-aș sugera doamnei de mai sus să propună mămicilor ca acei elevi care nu au cotizat după solicitările dânsei să iasă de la cursuri după jumătate de oră de la plecarea celorlalți, să se descalțe când intră în clasă pentru a nu le zgâria parchetul, să stea în picioare la oră pentru a nu le uza scaunele, să închidă ochii când pe video-proiector dascălul va prezenta lecții și să-și pună mâinile la urechi când din casetofon vor răzbi cântecele. Învățați-vă copiii că acei colegi săraci sunt răi, urâți și proști, în timp ce ei sunt fii de aristocrați moderni. Luați-i sclavi în schimbul bună-voinței voastre de a-i lăsa să respire același aer ca voi…


Comentează știrea

83 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 
Articol de
25 septembrie 2016
Senzatie

De unde ati scos minciuna asta? Nu va mai citeste nimeni ziarul de ati scris asa ceva? Daca e adevarat ceea ce ziceti, e mai mult ca sigur ca ceilalti 29 de parinti su pus banii si pentru acest parinte care nu are posibilitati. Ati inebunit de tot cu acest subiect. Mergeti pe teren sa intrebati parintii pentru a va documenta despre subiectul fondului clasei si nu mai asteptati comentariile parintilor pentru a mai scrie pe genunchi un articol!

bunica
25 septembrie 2016
Scoala sau fițe?

Inclin sa cred ceea ce a scris jurnalistul! Nu pentru ca apartin altei generatii, dar nu sunt intru totul de acord cu ceea ce unii parinti isi doresc musai ptr copiii lor de indata ce ajung la scoala. Sunt convinsa ca pretentiile vin de la parinti si nu de la cadrele didactice sau de la directiunea scolii. Cu toate ca de fapt scoala primeste pana la urma cele mai mari critici! Nu cere nimeni nimic la scoala, poate doar niste caiete si vreo culegere, dar nu la clasa pregatitoare. Ii dati intr-una cu "actul educational"! Lasati scoala sa se ocupe de asta, nu e treaba parintilor! Parintii sa-si vada de jobul lor si sa-i rasfete mai putin pe cei mici, pana nu li se urca in cap si lor si celor de la catedra! Auzi, pernuță! N-am mai auzit asa ceva! Si pătuțul unde e?

ion
26 septembrie 2016
scoala in 2016

cei vinovati sunt hotii de invatatori , dirigintii, care umbla cu tot felul de minciuni nu se mai satura de bani , se planga ca au salarii mici dar fura de paste tot cere spagi , fac meditatii cu cate 6-7 odata tie sila de ce fel de profesori au ajuns in scoli, u mai predau nimic in clase au numai fondul clasei in disctie, bni pentru carti , manuale alternative si meditatii

Andrei
26 septembrie 2016
scoalara romaneasca

intamplator copii mei invata la aceeasi scoala generala nr 16 la care am invatat si eu. parintii mei au platit fondul clasei ptr mine si fratele meu pe vremea comunismului. acum mie mi se cere acelasi fond al clasei. acest fond al clasei si al scolii este ilegal din toate punctele de vedere. atata timp cat invatamantul este obligatoriu si gratuit statul trebuie sa asigure conditiile necesare desfasurarii actului pedagogic, ceea ce in majoritatea situatiilor se si intampla. in prezent exista optiunea de a educa copilul acasa, unde poti sa ii oferi tot confortul. eu personal nu voi mai plati fondul scolii sau al clasei niciodata, si daca la urmatoarea sedinta mi se vor cere iar bani voi reclama personalul didactic si scoala la DNA.

Răspuns la: scoala in 2016
Adăugat de : ion, 26 septembrie 2016
cei vinovati sunt hotii de invatatori , dirigintii, care umbla cu tot felul de minciuni nu se mai satura de bani , se planga ca au salarii mici dar...
NataliaB
26 septembrie 2016
Si ce ar trebui sa fie gratuit conform legii

Si ce ar trebui sa fie gratuit conform legii? Este scandalos ca avem invatamant gratuit si se platesc diverse pentru confortul copiilor parintilor cu bani care trebuie sa fie mai presus si la scoala. Ce este legal sa fie gratuit din partea scolii? Ce ar trebui sa faca ai nostri alesi? Ar putea sa traga fonduri pe baza de partid ?

cupan
26 septembrie 2016
doamna casier

este o zdreanta jegoasa si e pe mina cu invatatoarea

Pentru acei parinti mizerabili
26 septembrie 2016
mi=e scarba de natia romana

E specific natiei romane . O natie de amestecaturi jegoase fara discenamant care sar indata la gatul celui mai slab . O natie de curve ale Europei si de slugoi care dorm pe sub poduri prin suburbiile oraselor europeni . Parintii acestei clase adica , curvele jegoase si cocalarii imputiti , cum se vad cu doi lei in buzunar , repede sar sa-i faca favoruri imputitei si imbecilei de invatatoare , prin asa numitele necesitati scolare sau acel fond al clasei . Voi , asemenea imbecili ati creat jaful din scoli . Dar parlamentarii stiu ca sunteti un popor de tampiti si va trateaza ca atare .

Dana
26 septembrie 2016
Pacat ca sa ajuns aici

Mamica cu cei 6 copii are dreptate, domnii cu banii fac legea an clasa se pun de acord antre ei da pe restul nu. măcar sa fie antrebat dacă are sau este deacord. au văzut și ei articolul din ziar bănuiesc. directorul scoli unde este de ce nu face dreptate

Alice
26 septembrie 2016
Sclavi

Stati linistiti ! Aceasta practica exista la toate gradinitele, scolile si liceele din Constanta. In alta ordine de idei, cei mici nu fac altceva decat sa puna in practica ce vad acasa si in societate : parintii saraci sunt tratati ca si sclavi de parintii bogati ( la locul de munca, in societate, etc ). Pana si la rand la Urgenta copii , cei bogati nu stau la coada..... vin,intra si pleaca !!! Tot asa vor proceda si odraslele lor peste ani.

femeie
26 septembrie 2016
TERMINATI cu FONDUL CLASEI

Oameni cu capacitati intelectuale limitate care nu fac decat sa perpetueze mizeria asta de coruptie. Don cauza voastra, lashilor, a ajuns tara asta in mizerie. Ca cotizati peste tot, la doctor, la ghiseu, la scoala. Terminati cu coruptia si mita ca strivitzi tara asta de tot. Daca vreti viitor si confort pt copiii vostri, renuntati la mizeriile astea gen fondul clasei. Intr-o lume civilizata e o rusine imensa sa dai mita, chiar nu aveti rusine, mila sau un minim de valoare?! Pt fiecare atentie bagata in buzunarul unei asisyente lasati un copil necajit sa moara, pt ca acolo s-a ajuns..sa nu se uite la tine daca nu le bagi ceva in buzunar...terminati cu prostiile ca de-aia platim taxe. Pt copii sa aiba scoli, pt spitale, pt toata tara asta. Nu mai stricati tot!

83 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6313 secunde