SCANDALOS! Constanța are la catedră profesori de nota 1

3906
7

Articole de la același autor

Se vorbește în ultima perioadă tot mai mult despre digitalizarea învățământului românesc, despre dotarea cu tablete și se inaugurează clase ale viitorului, în timp ce, în unele localități din județul Constanța se află la catedră necalificați care n-au reușit să ia notă de trecere la examene. 


Recent, scriam despre calitatea cadrelor didactice care s-au prezentat la concursul de ocupare a posturilor organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în urma vacantării unor posturi după data de 15 septembrie. La vremea respectivă, afirmam că cei care nu vor obține nota 5 nu se vor mai întoarce la catedră. Sau cel puțin așa părea normal! Iată însă că am primit pe adresa redacției un mesaj prin care ni se aduc la cunoștință următoarele: "La liceul din Ostrov, cele două aspirante la postul de profesor necalificat sunt încă la post și se pare ca așa vor rămâne până la sfârșitul anului școlar! Ce rezultate vor avea la Evaluarea Națională elevii clasei a VIII-a din Almalău, care o au încă profesoară de matematică pe Ionelia Necunoscutu - nota 1,90 la testare!!!! Tot acești elevi o au profesor la fizică pe Veronica Constantin, care a primit nota 2 la proba scrisă!!! Și din auzite, se pare că cele două profesoare au ore și la Liceul Ostrov, la cursurile liceale!". 


"Se bucură de sprijinul nostru" 
Ieri, am purtat o discuție cu prof. Florica Constantin, director adjunct al Liceului "Carol I" din Ostrov și cadru didactic din anul 1991. Ne-a confirmat că, într-adevăr, cele două cadre sunt la catedră, dar că se descurcă foarte bine. "Ionelia Necunoscutu este absolventă de-a noastră, a urmat o facultate și noi credem că se va descurca, pentru că se bucură de sprijinul nostru și de cel al prof. Ecaterina Popescu, titulară a liceului. Probabil că nota mică pe care a luat-o la ultima probă scrisă e din cauza subiectelor mai mult de metodică", a explicat directorul adjunct. Cât despre Veronica Constantin, am aflat că aceasta are doar câteva ore, în completarea catedrei, pentru că există deja un cadru titular, prof. Bănică Poștaru. "Și dânsa are studii superioare, dar nu în profil. Am considerat că este cea mai bună soluție pentru copii și suntem convinși că ambele cadre își doresc să facă lucruri bune", a conchis prof. Constantin. 


Care este opinia Inspectoratului Școlar 
În primul rând, trebuie spus că, așa cum prevede metodologia, pentru catedrele scoase la concurs și nesolicitate de personal calificat, consiliile de administrație ale școlilor din mediul rural fac compro-misul de a prelungi contractele necalifica-ților de nota 1. Până la urmă ce vină au copiii să rămână fără profesor la catedră? Din discuțiile purtate de-a lungul timpului cu inspectorii departamentului resurse umane al ISJ, am reținut că în mediul rural îndepărtat au fost dintotdeauna probleme, dar n-au fost atât de… remarcate. Pentru că este imposibil de susținut, chiar și psihic o navetă de două ore dus și alte două ore întors, Constanța - Ostrov. Au existat tentative de cazare în gazdă ale unor cadre didactice, dar nici această variantă nu s-a bucurat de interes pe termen lung. 


Și atunci ce alternativă au acești copii din mediul rural, care îngroașă rândurile șomerilor, pentru că nu reușesc să treacă Bacalaureatul din lipsa unor dascăli calificați? De la prof. Alina Codreanu, inspector resurse umane, am aflat că ar exista în cadrul Universității "Ovidius" un program intitulat "Burse pentru mediul rural", pentru candidații de la țară care vor să devină profesori, dar care apoi sunt obligați să predea un timp egal cu numărul de ani de studiu. "Doar două persoane încadrate cu acest program de la Guvern am avut de când sunt eu în ISJ", ne-a lămurit prof. Codreanu.


Comentează știrea

ath
22 octombrie 2014
Ma indoiesc-Big Brother vegheaza

Citesc presa electronica aproape in fiecare zi.In mare parte o frunzaresc.Am ales sa citesc cateva ziare locale si centrale.In timp,am putut sa-mi fac o parere generala despre presa noastra.De multe ori,am impresia ca exista un Dirijor invizibil in presa,un fel de Big Brother mediatic.Nu-l vad,nu stiu cine este,dar mana dirijorului se simte.Cand apare un articol intr-un ziar,ceva asemanator citesc in mai toate ziarele.Vocile/notele par armonizate,exact ca intr-un spectacol muzical.Sa fie vocea serviciilor secrete ? O fi vocea guvenului ? Nu stiu.Eu cred ca este vocea celui insarcinat cu manipularea opiniei publice.Citim adesea,despre profesoara porno,despre profesorul de nota 1 sau despre profesorul nebun ca si cum toti profesorii ar fi la fel.Dar uitam ca profesorii si-au cerut,pe buna dreptate,dreptul lor in societatea noastra.Uitam ca profesorii si-au cerut o salarizare corespunzatoare.Nu se poate,Big Brother(serviciul secret) intervine,profesorul trebuie umilit.Cetateanul trebuie sa ramana cu impresia ca profesorul nu merita mai mult pentru ca nu este in stare de mai mult. Cazuri asemanatoare le intalnim si in sanatate cu doctorul spagar.Un timp am citit despre "militarul nesimtit".In politie la fel.Exemplele pot continua.Uitam in schimb ca profesorii,doctorii,politistii sunt victimile sistemului nostru ticalosit.In toate categoriile sociale exista uscaturi,incompetenti,profitori,fripturisti sau oportunisti. Intr-o societate normala,intr-o societate sanatoasa indivizii "bolnavi" sunt eliminati PE CALE NATURALA.Ceva asemanator se petrece in savana,unde un animal bolnav sau batran este eliminat de animalele de prada.Sistemul sanitar da roade in savana.Asa este normal sa se intample si in societatea noastra.Piata libera,sistemul concurential joaca acelasi rol in societate.Ca sa demonstrez ca nu bat campii,ca sa dovedesc ca exista un Dirijor Central,va rog sa-mi aratati o campanie de presa,un articol de ziar unde se pune in discutie necesitatea examenului medical pentru politicienii cu functii de raspundere.Sa vad o campanie de presa impotriva politicienilor care sunt realesi pe functii fara a tine cont de performantele lor politico-economice.Sa-l aud pe domnul Raducu Popescu cum vorbeste el despre primarii/politicienii care "ar trebui testati si de cate patru ori pe an,poate astfel s-ar reduce reclamatiile" la adresa lor.Un singur politician decide soarta a sute de mii de oameni,poate a milioane de suflete.Un profesor poate sa nenoroceasca doar cativa elevi.Nu asa se pune problema,politicianul are "scoala vietii",spune Big Brother.Doar profesorul trebuie testat.

Profesorul de serviciu!
22 octombrie 2014
...era de asteptat!

acum mai bine de douazeci de ani, cineva, din Vest, mi-a spus ca societatea noastra va intra in deriva, ca nu vor mai fi recunoscute valorile, ca asta se datoreaza faptului ca nu mai avem valori morale, ca intelectualii epocii comuniste nu au anvergura sa iasa in fata sa se lupte pentru onoare, adevar, valoare etc. -si ca, deci, ne va fi, ca popor, ca natie, din ce in ce mai greu. M-am uitat la el, am clatinat capl in dreapta, in stanga, l-am infruntat peste masa cu tot felul de argumente, -subțiri, ce-i drept, si am cazut pe ganduri. Din ce in ce mai mult ma gandesc la ,,profetia neamtului,,! Acum, aproape ca nimic nu ma mai mira! Nici macar ca a avut dreptate. Aproape ca le gasesc normale pe toate. Este normal sa avem profesori de nota 1, sa avem elevi de liceu ,,analfabeti,, sa fim in coada Europei la educatie, igiena, cultura, sa fim primii la boli, la abandon scolar, la nasteri in copilarie....in fine, la mai toate lucrurile oribile! Nu este greu sa vedem cauzele acestei situatii! Daca am fost si suntem condusi de oameni lipsiti de valoare, cu moralitatea indoielnica, fara cultura, fara educatie, le ce sa ne asteptam? Sa ne gandim ca va fi, vorba optimistului, si mai greu! Pentru ca societatea nu reactioneaza la acest cancer social. Se vorbeste aici de profesori de nota 1! Pai astfel de oameni nu ar trebui primiti in scoala! Comunitatea ar trebui sa faca asta. Consiliul de administratie al scolii ar trebui sa se opune. Sa considere asta o ofensa! In Germania, accesul in scoala este admis de acest consiliu format din membrii comunitatii, elevi si profesori. Cei care vor sa lucreze in anul scolar respectiv depun la scoala dosarul de competenta, inclusiv cu modalitatile didactice de realiyare a obiectivelor educatice la disciplinele respective, Consiliul analizeaza si decide cine va preda una sau alta din discipline. Primarul din comuniattile germane nu doarme! El este cel care alearga pe la diferite institutii sau foruri pentru ca in comunitate sa existe medici, profesori...benii obtinuti din donatii sau sponsorizari nu sunt folositi pentru ,,Zilele orazului Metz,,. -de exemplu, ci pentru plata suplimentara a medicilor, profesorilor, pentru a asigura conditii bune membrilor comunitatii....Daca nu vom face si noi asta, vom avea cea mai mare mortalitate infantilă din Europa si vom cauta peste 10 sau 20 de ani profesorii de nota 5 ...cu lupa! In povestea mea exista o morala pentru parinti: scoala nu va poate oferi prea mult. Educatia si formarea copiilor Dv. este o problema personala. Aveti grija de cei mici, vedeti ca pot veni de la scoala cu multe....lipsuri. Sa le completati prin pregatirea acasa......

prof.
22 octombrie 2014
nu numai

Constanta are nu numai profesori de nota 1 ci si directori de nota 1 cum ar fi actuala adjuncta de la kogalniceanu care este mai preocupata sa ia sotul pensionar bacalaureatul decat de problemele scolii. Daca tot ati pus-o, macar intrebati-o de ce nu vine la serviciu.

prof
22 octombrie 2014
si la oras

la Ostrov cine se duce sa predea ? cineva care sta in zona...dar ati puteada exemplu de prof care predau la liceele din orasul Constanta care au luat sub 5, dar au pile la ISJ...sau cum sunt altii care nu au habar de materie, au pile si stau pe catedre in oras dar la plata cu ora si nu le cere nimeni sa dea un examen(carol-pe la economie...)

iiion
24 octombrie 2014
Ce ziceti de aranjamentele prin acord "nesimtit" intre scoli?

Cata vreme politicul si sistemul de pile reglementeaza lucrurile in invatamantul romanesc, nu te mai mira ca profesori anonimi isi aranjeaza plecarile din sate uitate de pe harta judetului in buricul targului, unde sotul, finul sau cumatrul le "rezolva" transferul obtinand acorduri nesimtite, de la directori "bine-intentionati" cu "binecuvantarea" celor de "sus". Cum semeni, asa culegi!!

Lucian
26 octombrie 2014
asa conducere asa profesori

Ce va mai mirati ? Cat timp impostorul asta, zis inspector general, care nu are dreptul sa ocupe postul, sta linistit, ce va mira ca mai gasiti profesori cu nota 1 la catedra ? Asta este nivelul educatiei dupa 25 de ani de reforma. Vai de viitorul nostru, ca tara si popor. Popescule, dupa catiai ai reusit sa intri la facultate ? Ditamai clampaul, din rugbist (!) ajuns profesor de gimnastica... Mi-e scarba de voi, astia fara scoala adevarata dar si parveniti pe deasupra.

EscorteDinRomania.ro
28 martie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7696 secunde