SCANDAL LA VÂRFUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI CONSTĂNȚEAN: "Pe cine mai reprezintă Ioana Purcărea?"

3794
25
SCANDAL LA VÂRFUL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI CONSTĂNȚEAN:
Recent, la Sinaia, s-a desfășurat Conferința Națională a Federațiilor Sindicatelor Libere din Învățământ, pe a cărei ordine de zi au fost și alegeri pentru biroul federației din care făcea parte, în calitate de vicepreședinte, și prof. Ioana Purcărea, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța. În urma scrutinului, însă, nu a mai fost reconfirmată în funcție, din cei 170 de participanți, doar 49 votând în favoarea ei.

"Mare supărare…"

Întorși de la Sinaia, prof. Mihai Contanu, vicepreședinte al SLSIP Constanța, a postat pe blogul său un articol intitulat "Mare supărare…".

Ieri, stând de vorbă cu prof. Contanu, acesta a declarat pentru "Cuget Liber": "Doamna Purcărea s-a supărat, acuzându-ne pe mine și pe doamna Caterinici (Mihaela Caterinici, secretar executiv SLSIP - n.r.), că am făcut lobby ca ea să nu fie aleasă. Apoi a schimbat macazul, afirmând că și conducerea Federației a făcut în așa fel încât să nu fie aleasă. Și de aici a ieșit o întreagă poveste, care nu este corectă pentru sindicatul constănțean. Într-adevăr, m-am exprimat în legătură cu faptul că prof. Purcărea este pensionară și normal este să nu mai candideze la funcțiile de conducere în Federație. În cele din urmă, la Conferință, s-a decis ca la alegeri să participe profesorii activi. Eu consider că a fi pensionar este deja un statut. Că mai am niște ore pentru a-mi rotunji veniturile, este cu totul altceva. Personal, eu n-aș mai accede în funcții de conducere ca pensionar, pentru că nu aș mai avea pe cine să reprezint. Dacă, totuși, îmi doresc să activez sau să-mi pun în valoare cunoștințele pe care le am, pot să fac pe consilierul, pot face asociație de pensionari a cadrelor didactice".

"A început o campanie de denigrare"

Pe de altă parte, prof. Mihaela Caterinici ne povestea că după Conferința Națională de la Sinaia, la Constanța a avut loc ședința Consiliului Director, cu participarea celor 25 de aleși la nivel județean. "În care doamna președintă a prezentat tendențios și subiectiv alegerile de la nivel național. În loc să vorbim despre modificările aduse de noul statut votat la Sinaia, despre noua echipă și despre rezoluție, eu și domnul Contanu am fost acuzați că am fi manipulat voturile de la nivel național. E jenant, ca la nivel director să ne transformăm în acuzați și acuzatori. Dacă doi reprezentanți ai județului care avem acces de trei-patru ori pe an la întâlniri naționale avem mai multă credibilitate decât doamna președintă care e de trei-patru ori pe lună prezentă la întâlniri naționale, e flatant! Discuțiile noastre cu colegii au fost la modul principial, că nu ni se pare corect ca un om care a atins pragul de pensionare să nu se retragă frumos și elegant, cu felicitări, așa cum de fapt s-a întâmplat cu câțiva lideri județeni. Doamna președintă nu mai are catedră în învățământul de stat, fiind sub contract la o instituție care nu are organizație sindicală, la Universitatea Concord. Ne întrebăm pe cine reprezintă? Personal, sunt ne-mulțumită că am fi putut pregăti un alt reprezentant județean la nivel național, pentru că avem între noi oameni care ar fi putut și ar fi meritat să facă acest salt, așa cum au procedat alte județe. Am rămas nereprezentați, cu toate că avem cel mai mare număr de sindicaliști. Așa cum directorii ies la pensie, cum inspectorii ies la pensie, de ce sindicatul să mai mențină o persoană care poate face o asociație a pensionarilor din învățământ, care să fie sub cupola sindicatului. Prin urmare a început o campanie de denigrare împotriva noastră, exprimându-se că ne va desființa și ne va părea rău că am cunoscut-o. Suntem într-o stare de tensiune și marginalizare pentru că ne-am permis să ne exprimăm direct o opinie".

"A fi președinte de sindicat este o meserie"

Cum era și firesc, am întrebat-o pe prof. Ioana Purcărea de ce consideră că nu a mai fost aleasă în forul național. "Sincer, s-au făcut manevre și mai mult nu spun. Pentru că așa s-a dorit. Sunt elemente de bucătărie internă

și-mi pare rău că aceste bloguri nu fac decât să otrăvească".

Întrucât în luna martie a anului viitor, la Constanța, vor avea loc alegeri pentru un nou mandat de președinte al SLSIP, am întrebat-o pe prof. Purcărea dacă va mai candida. "Statutul actual are un articol care spune foarte clar că cei care nu mai sunt salariați în învățământ pot fi de drept revocați. La ora aceasta, pe anul școlar 2012-2013, eu sunt salariat al Liceului Concord, pe 10 ore de psihologie, am contract individual de muncă. În cazul în care colegii mei vor modifica statutul în așa fel încât eu să nu mai am acest drept, o voi face în glorie și nicidecum ca un actor care își joacă ultima piesă cu luminile stinse și fără niciun spectator. A fi președinte de sindicat este o meserie, pentru că nici la ora aceasta nu le știu pe toate".

În încheiere, prof. Ioana Purcărea a ținut să precizeze: "Familia mea este cel mai de preț lucru, dar asta nu înseamnă că voi lăsa pe cineva să mă calce în picioare. Cu orice risc!".

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
LIDER DE SINDICAT
27 noiembrie 2012
DINOZAURUL

Si Stefan cel Mare a stat 47 de ani pe tron.

ion
27 noiembrie 2012
pe tovarasu purcarea

cum pe cine reprezinta? pe viitorul profesor de istorie purcarea petrica! :-)))))))) uite asa stam cu pixu si mai bifam cate o zi pana i se termina mandatul si apoi ne facem manga de bucurie! :-))))))))))

222
27 noiembrie 2012
niciunul

Inca o dovada ca profesorii sunt prosti! Toti stiu ca madam Purcarea e o impostoare, dar nimeni nu are curajul sa actioneze impotriva ei.

una
27 noiembrie 2012
in sfarsit

uf, in sfarsit, se incheie capitolul purcarea la sindicat! pai cum pe cine reprezinta?! intotdeauna s-a reprezentat pe ea si pe al ei sot! a profitat cat a putut de banii si oportunitatile functiei, nu-i mai ajungea nimeni cu prajina la nas... du-te bre, mamaie, la pensie si mai lasa-ne...

Popescu
27 noiembrie 2012
Gata!

Este timpul sa iasa la pensie dna Purcarea..nu mai reprezinta pe nimeni...poate doar orgoliul propriu...si daca ar fi controlata situatia financiara a dansei...am afla lucruri interesante...ajunge!

relu
27 noiembrie 2012
vai mama ei

o panarama ...de om... pacat ca am pierdut ocazia sa-i arunc in cap cu rosii sau ouo stricate...!!! asta ar merita mare pacat ca a scapat...!!!

vai noua !
27 noiembrie 2012
parinte

Ce mai conteaza daca ei strang banii si noi golul din buzunare?Uitati-va la Contanu, de langa ea! Pleaca la 6 dimineata la meditatii, pe la casele copiilor cu bani si vine noaptea cu buzunarele doldora. Si asta de o viata!!!. Notele le pune dupa cum se mediteaza copiii si banii ii castiga fara impozit. A meditat copiii sefilor de la CJC si se simte aparat. Mi-e sila sa-i vad in ochi, ca eu traiesc din salariu si sacrific totul pentru copilul meu.

Pandele
27 noiembrie 2012
Contanu

Despre Purcarea nu stiu ce sa zic. Insa, in legatura cu jegul de Contanu, cam sunt de acord cu Parintele. Si eu simt sentimentul de SILA gandindu-ma la individ. Un agramat (cititi-i blogul daca vreti sa va convingeti, dar nu zaboviti prea mult ca va prostiti si mai risipiti si mult prea pretiosul TIMP) - el se scuza mereu ca e prof de matematica (de parca asta poate fi o scuza), un individ fara valoare umana si fara scrupule, ahtiat dupa bani,. Un lingau care nu petrece, nu bea, nu mananca,nu fumeaza -este epileptic, nu face niciodata o cinste colegilor, ca amici nu prea are, nu are nici macar stil sa se imbrace frumos sau sa se poarte elegant (a umblat toata vara cu sandale ca sa ii vada toata lumea unghiile netaiate si jegoase), ca e si un mare zgarcit, un chitros care i-ar face si pe Hagi Tudose sau pe vestitul HARPAGON, tatal lui Cleant si al Elizei, sa para niste cheltuitori. Transforma-te domnule Contanu Mihai .....in OM.

Pandele
27 noiembrie 2012
Contanu

Si nu a fost neaparat rau pentru Moldova, nu???

Răspuns la: DINOZAURUL
Adăugat de : LIDER DE SINDICAT, 27 noiembrie 2012
Si Stefan cel Mare a stat 47 de ani pe tron.
ion
27 noiembrie 2012
contanu = mafie

si-a pus vreodata cineva intrebarea de ce conatu nu preda la liceu?? PENTRU CA NU ARE FACULTATE!

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Mega-scandal: "Operațiunea Balconul"
Pagina a fost generata in 0.4187 secunde