Scandal la Școala "Gheorghe Țițeica" din Constanța. ISJ Constanța face, Consiliul Local desface

1941
5
Scandal la Școala

Articole de la același autor

Vestea că Școala nr. 6 "Nicolae Titulescu" din Constanța va fi arondată, începând de anul școlar următor, Școlii nr. 30 "Gheorghe Țițeica", s-a răspândit repede în cursul zilei de joi, 14 ianuarie, în rândul cadrelor didactice și a părinților elevilor din unitate. Revoltați că nu au fost consultați cu privire la această decizie, care implică peste 1.200 de familii, profesorii și părinții au realizat un memoriu și au pichetat vineri dimineață sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. În tot acest timp, inspectorul școlar general Gabriela Bucovală transmitea către Ministerul Educației avizul conform pentru apro-barea rețelei de învățământ din județul Constanța, girând astfel arondarea Școlii nr. 6 la Școala nr. 30.

Ulterior, la ora 11,00, la Școala nr. 30 a avut loc un Consiliu de Administrație, la care au participat, pe lângă reprezentanții unității de învățământ, și reprezentanții Consiliului Local și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

"În cadrul Consiliului de Administrație, consilierii locali au anunțat că nu se va face arondarea Școlii nr. 6 la Școala nr. 30. Probabil a fost o lipsă de comunicare sau o confuzie care i-a pus pe jar pe părinți și pe cadrele didactice, dar acum lucrurile s-au lămurit", a declarat, la ora 12,20, directorul Școlii nr. 30, Aneta Dragnea. Pentru ca, la ora 13,00, șeful ISJ să anunțe că Școala nr. 6 trece în arondarea Școlii nr. 30.

A fost dat deja avizul conform

Așa se face că două instituții extrem de importante ale Constanței dau, în mai puțin de o oră, două vești complet diferite, bulversându-i complet pe părinți și pe profesori. Cât de gravă este lipsa de comunicare este evident deja, dar faptul că acest lucru se face jucându-te cu soarta a aproape 1.500 de copii este deja revoltător. Practic, Consiliul Local s-a răzgândit și nu mai vrea să arondeze Școala nr. 6 la Școala nr. 30, dar nu a anunțat și Inspectoratul Școlar, care apucase deja să dea avizul conform pentru propunerea trimisă la începutul acestei săptămâni.

"ISJ a trimis pe data de 19 noiembrie solicitarea către Consiliul Local Constanța de a realiza proiectul privind organizarea rețelei școlare în vederea avizării, pentru anul școlar 2016 - 2017. Pe 11 ianuarie, Consiliul Local a răspuns solicitării noastre și a cerut avizul conform al ISJ pentru o rețea școlară cu o singură modificare față de cea de anul acesta. Este vorba despre arondarea Școlii nr. 6 la Școala nr. 30. În rest, rețeaua școlară rămâne aceeași care funcționează și în prezent. Conform metodologiei în vigoare, ISJ nu a putut refuza emiterea avizului conform, care a fost dat în Consiliul de Administrație de astăzi de dimineață (n.r. vineri, 15 ianuarie). Însă, dacă vor vota consilierii locali împotriva acestei hotărâri Școala nr. 6 nu îndeplinește condițiile legale pentru menținerea personalității juridice. Pe scurt, rețeaua școlară trebuie să fie reorganizată, pentru că avem o școală care nu îndeplinește prevederile legale", a declarat inspectoratul școlar general Gabriela Bucovală.

Practic, în acest moment, un singur lucru este sigur: Școala nr. 6 va fi arondată Școlii nr. 30. În cazul în care hotărârea nu va fi votată în Consiliul Local, oricum funcționarea este ilegală. "Probabil că va trebui să ne adresăm conducerii Ministerului Educației în această problemă, pentru că noi, din punct de vedere legal, am aprobat o rețea conform metodologiei", a mai adăugat șeful ISJ.

Lipsă de comunicare!

Dincolo de acest ping-pong al arondării, părinții sunt revoltați că tocmai cei care ar fi trebuit să-i asculte și să facă propuneri pertinente, se ambiționează să nu vorbească unii cu alții, nu se consultă și iau decizii fiecare după capul său. Probabil că toată această degringoladă nici nu ar fi existat dacă s-ar fi făcut o dezbare publică privind această propunere, dacă reprezentanții Consiliului Local Constanța ar fi comunicat, dacă reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean Constanța ar fi stat de vorbă cu profesorii așezați dis-de-dimineață în fața clădirii ISJ și ar fi amânat emiterea avizului conform.

Din curtea, din cancelaria, de pe băncile Școlii nr. 30, toată această nebunie se vede ca o luptă între cele două instituții răspunzătoare de soarta constănțenilor. Niciuna nu vrea să discute cu cealaltă și pare să taxeze dur orice scăpare a "inamicului".

Rămâne de văzut dacă Ministerul Educației va reuși să împace cele două instituții și, mai ales, dacă le va aduce liniștea elevilor și profesorilor implicați.

Comentează știrea

cadru didactic
16 ianuarie 2016
mirare

Nu mai comunica inspectoratul cu autoritatile locale? Cum asa? Parca pana acum comunicau foarte bine! Ce s-a intamplat? Probabil nu mai au aceleasi interese economice...Cu oamenii de rand, cadrele didactice si unii parinti nu au comunicat niciodata foarte bine cele doua parti care decid in acest caz si in altele. Hotararile s-au luat pe șest, n-a stiut nici vântul, nici pământul! Acum se discuta ptr ca s-a spart buba si au venit oamenii la inspectorat cu jalba in protap! Si a aparut in presa. Altfel.......

vivi
16 ianuarie 2016
acelasi

Ha.pai ce e greu de inteles?daca unul din consiliul local are copil acolo,la sc.30,a facut tot posibilul sa salvese scoala de rromi.cine are pile,scapa,cine nu,continua cu deciziile luate.

Sonia
16 ianuarie 2016
profa de isto

mie imi place profesoara de istorie care a luat postul cu nota 5 la titularizare

cititor
16 ianuarie 2016
precizare

dar de ce ar functiona ilegal sc 6 daca nu ar fi alipita scolii 30?

Simona
17 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2074 secunde