SCANDAL în învățământul constănțean. Elevi OBLIGAȚI SĂ CUMPERE CĂRȚI pentru a participa la un concurs!

4118
25

Articole de la același autor

În urma apariției articolului "Cu ce s-au ales elevii dintr-o săptămână de «Școală Altfel»" în ediția de luni, 8 aprilie, a ziarului "Cuget Liber", în care ridicam problema impunerii concursului "Fii inteligent" în școlile constănțene, Asociația InteligentT a trimis Inspectoratului Școlar Județean Constanța un drept la replică (?!?)


Reamintim că în săptămâna "Școala Altfel", majoritatea școlilor din Constanța au dedicat zilele de marți, 2 aprilie, și joi, 4 aprilie, desfășurării concursului "Fii inteligent" la limba română și la matematică pentru învățământul primar. La care au participat DOAR elevii care în prealabil au cumpărat cartea cu același titlu. Numeroși părinți de la școlile 24 "Ion Jalea", 39 "Nicolae Tonitza", 37, 40 "Ferdinand", Colegiul Pedagogic ne-au semnalat faptul că nu au putut participa copiii lor la acest concurs IMPUS întrucât nu au cumpărat cărțile de la școală. 


Toate acestea în condițiile în care prof. Răducu Popescu, inspector general, a INTERZIS la începutul anului școlar 2012-2013 concursurile pe bani sau vânzarea de orice cărți, broșuri, suplimente etc.


Concursul "Fii inteligent", la fel de important ca olimpiadele?


Din capul locului nu am înțeles de ce respectivul drept la replică, semnat de Bogdan Vîlceanu, președintele Asociației InteligenT, a fost trimis Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Ca să nu mai spunem de stilul de "precupeață din piață" folosit pentru a încerca să aducă niște clarificări. Spre exemplu "Tot în această săptămână, Ministerul Educației Naționale a organizat Olimpiadele Naționale la care au participat elevii care s-au calificat la această etapă". Interesantă poziția de egalitate pe care și-o dorește acest concurs.


Se mai afirmă: "Au fost școli în care nu s-a achiziționat nicio culegere și totuși acei copii care și-au dorit să participe la concurs au primit formularul de concurs". Pe cine încercăm să mințim? Poate la Pitești, unde este sediul central al Asociației InteligenT s-o fi petrecut așa, dar la Constanța vă spunem noi că nu au putut participa nici măcar copiii ai căror părinți au achiziționat cartea de la librăria de pe b-dul Tomis. Iar alți părinți ne-au spus că nu au avut cu cine să lase copiii în zilele de marți și joi când au fost anunțați că nu merg la școală cei care nu au cumpărat cartea cu pretenții de culegere (?!?). Sau alte învățătoare au lăsat și ceilalți copii în clasă, dar care au desenat sau au citit, în nici un caz nu au primit formulare.


Și pentru că ne-am permis să cităm regulamentul expus la finalul cărții "Fii inteligent…", în care se precizează clar faptul că lucrările vor fi corectate de către Comisia județeană de evaluare care "este formată din inspectorul de specialitate, metodiști și profesori desemnați de către reprezentatul ISJ", ni s-a răspuns: "În ceea ce privește evaluarea lucrărilor din județul Constanța, am convenit ca evaluarea să fie făcută într-un alt județ, tot de către specialiști în educație". Adică una scriem alta facem… pentru județul Constanța.


Poziția Inspectoratului Școlar Județean Constanța


Ieri, la finalul conferinței de presă, prof. dr. Răducu Popescu, întrebat cine s-a ocupat de organizarea acestui concurs fix în toate unitățile de învățământ din Constanța în aceleași zile, a declarat: "Doamna Sârbu Doinița, dar nu în calitate de inspector școlar pentru învățământul primar!". După care a adăugat "Stați liniștită, cineva va plăti pentru asta!". Dincolo de schimbările - nedorite - care ar putea apărea în organigrama ISJ Constanța ca urmare a articolului din ziarul "Cuget Liber", rămâne gustul amar al calității persoanelor care se ocupă de inițierea unor concursuri școlare și care atunci când simt FALS că le este atacată reputația decid să reacționeze sub limita decenței.


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Bogdan Vilceanu
10 aprilie 2013
drept la replica

"Stilul de precupeata" despre care faceti referire va caracterizeaza. Ati scris tendentios si fara sa verificati sursele. Daca asa stiti sa va faceti meseria, este ciudat. Probabil ca la nivelul judetului dvs. aveti alte reguli de presa sau este un articol comandat si publlicat fara a fi trecut prin filtrul jurnalistic. Daca cititi regulamentul pina la capat, veti vedea de ce se poate trimite un set de lucrari sau se pot trimite toate lucrarile catre Comisia Nationala.Ceea ce concluzionati dvs. poate fi inteles in sens metaforic sau in cheia stilului pe genunchi?! Spuneti cu emfaza: "Au fost școli în care nu s-a achiziționat nicio culegere și totuși acei copii care și-au dorit să participe la concurs au primit formularul de concurs" In ceea ce priveste judetul Constanta, la sediul nostru au fost cereri pentru a da carti la elevi cu o conditie materiala modesta, cereri care au fost onorate. Ceea ce postati dvs. fie s-a intimplat ca un caz izolat, fie aveti informatii pe care eu nu le am. In plus, in istoricul acestui concurs la nivelul judetului dvs. au fost date atat premii sociale, cat si premii obisnuite, sigur la elevii care obtin punctaje mari, vezi regulament. In plus va contraziceti cu primul articol in care descrieti vizite la muzee si la redactiile unor ziare. De ce au stat acei copii in clasa?Nu puteau merge intr-un alt loc sau au fost blocati de catre ISJ? Are ISJ-ul atitia reprezentanti sau au apelat si la alte institutii publice? In ceea ce priveste pozita de egalitate cu Olimpiada scolara, daca aveti putina decenta si cititi regulamente( metodologii de desfasurare) veti vedea de ce am adus acel argument. Nu toti elevii participa la Olimpiade, la fel se intimpla la aceste concursuri. Nu este obligatoriu sa participe la vreun concurs. Daca vrea bine, daca nu, nu.Cred ca aveti probleme cu intelegere a textului, ori sunteti dezinformati. PS. imi cer scuze ca nu am folosit diacritice.

un constantean
11 aprilie 2013
scoala cu totul altfel...

Pe copii de la scoala Ciprian Porumbescu i-a dus la Degustare de Vinuri la Murfatlar. Mie nu mi-a venit sa cred.... Alta clasa la puscarie la Poarta Alba..... sunt curios cu ce impresie au rama scopii dupa ce au vazut fetzele alea de acolo......

un simplu profesor
11 aprilie 2013
Demisia de onoare , impostorilor !

Da , corect , cineva trebuie sa plateasca ! Si acela este Raducu Popescu &COMP. adica Oprea Adriana , Vrana Mircea ,Timofte Lili si Petrica Miu. Ei au destabilizat sistenul prin incompetenta si rea-credinta.

parinte
11 aprilie 2013
altfel

Isj n-a verificat daca scolile au un program pt. aceasta asa zisa saptamana ,,altfel,, ? adevarat, elevii de la scoala 3 au fost la puscarie si la degustat de vinuri pt. ca atata minte au prof. lor, alti elevi au stat acasa sau nu stiau ce vor face a doua zi iar profii plecasera deja in vacanta... controale, inspectii, verificari reale nu la hartii mai face isj ul ?copiii nostri au ajuns cobaii unor incompetenti aroganti si necinstiti care stau bine merci la catedra si nu patesc nimic chiar daca sunt multe sesizari si nemultumiri..

Docta Dicta
11 aprilie 2013
Iar si-a dat in petic!...

Scandal?!...Poate doar in mintea si in craniul vidat al celei care a "elaborat" randurile de mai sus, guvernata fiind de principiul media care spune ca daca nu e scandal, n-ai raiting. Se pare ca presupusa jurnalista incearca din rasputeri sa ne convinga de veridicitatea si actualitatea dictonului:"Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul!" Nu a fost de ajuns ca a umplut de sila si scarba pe toti cei care s-au implicat in acest frumos proiect, cu prima dejectie de articol, a tinut cu tot dinadinsul sa ii demonstreze si d-lui prof. Raducu Popescu cat de incapabila si de marginita in gandire este. A facut asta atat la conferinta de presa, prin comentariile pe care le-a facut si fitele pe care le-a afisat in fata tuturor, inclusiv a celorlalti jurnalisti prezenti (nu pot spune "colegi", fiindca nimeni nu vrea sa fie coleg cu o astfel de nulitate de presa) ,cat si dupa, cand, plina de ura si orbita de dusmanie impotriva a tot ce inseamna invatamant, s-a apucat si a mai slobozit o flatulenta jurnalistica, fara esenta, insa plina de cuvinte goale si rautati. O, Doamne, mare e gradina ta si multe "ziariste" au sarit gardul, cu toate ca portile erau laaaaaaaaaaarg deschise!!!....Dupa cata inversunare se poate lesne observa din cele doua ... scrieri, apar urmatoarele intrebari: 1. Oare nu cumva respectiva "precupeata" cu aere de mare jurnalista isi are progenitura la una din unitatile scolare unde s-a desfasurat concursul? Iar daca da, nu cumva a participat la acest concurs si a luat un punctaj mic? 2. Oare nu cumva acelasi personaj plin de venin, substituindu-se "mai multor parinti" sau vorbind un numele unor "numerosi parinti", s-a ofuscat fiindca progenitura proprie nu a putut in acel interval de timp sa desfasoare alte activitati, cum ar fi fost vizitarea inchisorii de la Poarta Alba (probabil viitoarea locuinta a mamicii, speram!), sau cramele Murfatlar (o alta locatie jinduita de mamica?!) ?! 3. Oare nu cumva a fost (si din cate se vede, inca mai este) unealta unor "avioane japoneze" din invatamantul constantean (a se citi "ZERO"-numele avionului japonez in al doilea razboi mondial), care se executa la orice comanda data, fara sa cracneasca (era sa scriu "gandeasca", dar mi-am dat seama ca n-ar avea cu ce)?...4.Oameni din media tomitana se intreaba din ce in ce mai des daca individa are cunostinta de codul deontologic al breslei, deoarece, prin tot ceeace a facut in ultima perioada n-a facut altceva decat sa arunce cu noroi in propria-i tagma?!...5. Oare ce interese ascunse (politice, personale, "prietenii" de conjunctura etc.) are de este atat de incrancenata pe acest concurs, cand, obiectiv vorbind, sistemul de invatamant, la nivel national, are o multime de alte hibe, cu mult mai importante si cu efecte mult mai puternice?.. DACA fie si 10% din ce a scris in cele doua simulacre de articole ar fi adevarat (si subliniez "daca"), atunci de vina au fost cadrele didactice din acele institutii de invatamant, care au interpretat gresit fie conditiile concursului, fie directivele ISJ-ului, fie pur si simplu le-au incalcat cu sau fara intentie si nu ISJ-ul! Macar atat ar fi putut fi capabila sa inteleaga individa cu retard jurnalistic. Pe de alta parte, judecand la rece cele doua scrieri, daca in prima l-a ironizat direct si acid pe Inspectorul Scolar Judetean, in al doilea, dupa ce la conferinta de presa dansul, cu diplomatie, i-a mai dat niste informatii de care habar n-avea si ar fi trebuit sa le aiba inainte de primul articol, in al doilea articol tonul a devenit de pisicuta blanda, incercand sa ii intre pe sub piele, din...anumite interese ascunse. Coroborand aceasta schimbare de atitudine (demna de o fiinta fara coloana vertebrala) cu ultimul paragraf al scrierii de mai sus, apare o alta intrebare: cat de marginit in gandire poti fi, sau cat de prosti ii poti crede pe cei din jurul tau sa faci asa ceva, crezand ca ceilalti nu vor observa intentiile tale ascunse ?! Referitor la acele "schimbari nedorite", imi doresc ca dl. prof. Raducu Popescu sa faca o schimbare: sa trieze mai bine ziaristii care au acces la informatiile din institutia pe care o conduce, in asa fel incat individe de acest gen sa dispara din peisaj si sa impuna o singura persoana ca purtator de cuvant, sau reprezentant de presa al ISJ, cu mentiunea ca oricine ar mai da informatii (adevarate sau false, subiective sau obiective) presei, sa fie eliberat din functie, fara drept de apel! In incheiere, un sfat pentru "precupeata" cu fite de autoare de articole despre invatamant: ar fi cazul sa iti faci bagajele si sa pleci cat mai repede, chiar si calare pe un caine maidanez, spre Canada mult dorita si sa lasi constantenii sa traiasca linistiti, fiindca stiu ei cum sa-si organizeze atat viata cat si invatamant local, neavand nevoie de elemente perturbatoare ca tine, pline de ura, dusmanie, venin, dornice doar de scandal si zazanie!!! N-ai decat sa ramai cu gustul amar (cu care, de altfel, te-ai nascut si pe care il emani in fiecare cuvant pe care-l scrii) ca n-ai reusit sa-ti pui in aplicare actiunile subversive, rautacioase si pline de mojicie elaborata. Constanta are si in mod sigur va avea si de acum incolo oameni in invatamant care sunt dedicati trup si suflet profesiior lor, care fac uneori eforturi si sacrificii pe care putini oameni mai sunt capabili sa le faca, care nu precupetesc nimic, nici macar propria sanatate pentru ca ai nostri copii sa fie cat mai bine instruiti si pregatiti pentru viata! PRO MEMORIA!

parinte
11 aprilie 2013
SCANDAL în învățământul constănțean. Elevi OBLIGAȚI SĂ CUMPERE CĂRȚI pentru a participa la un concurs!

Toata lumea uita de copii! Este de apreciat grija pentru copii ai caror parinti nu au 10-20 de lei pentru inscrierea copilului la oricare concurs, dar tot aceleasi persoane nu fac NIMIC pentru copii care, indiferent de situatia materiala, doresc sa participe la concursuri, astfel pregatindu-se pentru cele care vor urma si care poate le vor decide drumul in viata. Stie toata lumea ca in scolile romanesti se cer bani pentru dotari sau alte activitati, in acest caz nu se opune nimeni dar cand vine vorba de lucruri care tin de procesul de invatare, se gasesc destule voci carcotase. Probabil ca le este teama ca nucumva izvorul cu bani sa sece si sa nu mai aiba resurse pentru finantarea : bancilor, tablelor, draperiilor, zugravelilor, diferitelor obiecte dorite de profesori, etc. PACAT! Mai tarziu sa nu se mire onor ISJ, sau oricare alt ziarist ca nu avem destui oameni competenti si ca acel BC profesional devine, incet, incet un mare succes. Lasasti la latitudinea copiilor sa se inscrie la ce concursuri doresc si chiar organizati dvs astfel de evenimente!!!

fost elev
11 aprilie 2013
SCANDAL

Nimeni nu a obligat niciun elev sa cumpere carti. Elevii care nu au participat la concursurile acestea s-au bucurat sa mai traga inca un chiul. Au fost si copii care au cumparat cartile dar NU au mai vrut sa participe :caci nu e obligatoriu" si "a participa la concursuri nu e mare scofala si oricum tatuca si mamuca le vor cumpara notele atunci cand va trebui. Ce idee prosteasca : scandal ca elevii au fost cica obligati sa cumpere .... CARTI! Dar ce ar fi trebuit sa cumpere? tigari, etnobotanice, cartele de telefon, ziarul vostru?

un parinte
11 aprilie 2013
e adevarat

Buna ziua stimabile domn Vilceanu. Nu ma intereseaza razboiul dvs cu redactia ziarului insa tin sa va spun ca ceea ce s-a afirmat este adevarat, Intradevar in scoli (cel putin in scoala unde invata copilul meu) s-a conditionat prezenta copiilor la concurs de cumpararea cartilor. Eu am cumparat cartile numai prin prisma faptului ca mi se par utile si oricum fata de anul trecut cand erau zeci de concursuri la care trebuia sa platesti ca la sfarsitul anului sa le dea la copii o valiza de diplome si medalii tot e mai bine. Am tinut sa intervin numai pentru a se respecta adevarul si poate vad si cei de la inspectorat: DA - in scoli se cer bani pentru concursuri, DA inca se strange "fondul clasei, fondul scolii, bani de paza si curatenie" sub titlul de donatii mai nou. Semneaza un parinte cu o situatie materiala normala pe care nu il deranjeaza sa dea 150-200 RON pe luna la scoala dar il deranjeaza sa tot citeasca in comunicarile inspectoratului ca in scoli nu se cer bani

Răspuns la: drept la replica
Adăugat de : Bogdan Vilceanu, 10 aprilie 2013
"Stilul de precupeata" despre care faceti referire va caracterizeaza. Ati scris tendentios si fara sa verificati sursele. Daca asa stiti sa va faceti...
parinte
11 aprilie 2013
scoala

Nu elevii hotarasc inscrierile la olimpiade si concursuri. Asta-i nedrept. La clasa copilului meu, la olimpiada de geografie, desi sunt multi copii cu medii de 10, doar 2 au mers. La alegerea profesoarei. Nu s-a dat nici un test(dintre cei mai buni). Astea nu sunt sanse egale. Iar acel elev, care participa la olimpiade, este vazut bine si de ceilalti profesori. Fondul scolii? Bineinteles ca se da. An de an. In legatura cu acele culegeri, si eu le cumpar fiindca sunt necesare.

Fonduri Europene Nerambursabile
11 aprilie 2013
Fonduri Europene Nerambursabile

Acum este momentul : in 2013 ,Fondurile Europene Nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ala Uniunii Europene! Iata cum obti fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile .Afli mai multe detalii pe www.fondurieuropenenerambursabile.ro

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5228 secunde