Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși

269
Sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși - ecaterina-1448274455.jpg

Articole de la același autor

Biserica Ortodoxă o sărbătorește pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina pe 25 noiembrie. Astfel, în noaptea de marți, 24 noiembrie, spre miercuri, începând cu ora 23.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. M. Mc. Ecaterina" din cartierul constănțean Tomis - Plus, Boreal.


Miercuri, 25 noiembrie, de la ora 10.30, ierarhul Tomisului va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfânta Ecaterina" din localitatea constănțeană Tuzla. Așezământul de cult a fost ctitorit în anul 1884, de către omul politic și istoricul Mihail Kogălniceanu.


Sfânta Mare Muceniță Ecaterina s-a născut în anul 294, într-o familie nobilă, unde a primit o educație aleasă. S-a convertit la creștinism, motiv pentru care a fost arestată și dusă la judecată înaintea autorităților romane, pe vremea împăraților prigonitori Dioclețian și Maximian. Datorită înțelepciunii de care a dat dovadă, a reușit să demonstreze superioritatea credinței creștine împotriva filosofiei păgâne grecești și a reușit să îi convertească la Hristos pe mulți învățați ai timpului. Pentru aceasta a fost chinuită cu cruzime și, în cele din urmă, a fost condamnată la tăierea capului. Sfintele sale moaște se află în mânăstirea "Sf. Ecaterina", de pe Muntele Sinai, din Egipt.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoare mare, azi
Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Musulmanii marchează Ramazan Bairamul
Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Pagina a fost generata in 0.3155 secunde