Șapte elevi de la Colegiul de Arte s-au calificat la Olimpiada Națională de Muzică

1183
Șapte elevi de la Colegiul de Arte s-au calificat la Olimpiada Națională de Muzică - premianti11-1583964548.jpg

Articole de la același autor

Sala de spectacole "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Arte "Regina Maria" din Constanța a răsunat, zilele trecute, de glasurile minunate ale elevilor și instrumentele lor muzicale. Tinerii s-au confruntat în cadrul fazei județene a Olimpiadei Naționale de Interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice. 


La această competiție au luat parte 13 elevi ai claselor IX-XII, pe cele șapte locuri propuse pentru etapa națională. Repertoriul prezentat de  elevii secțiilor instrumentală și artă vocală-canto clasic a variat ca perioadă muzicală, în funcție de clasă, dar și de nivelul tehnic pe care aceștia au reușit să îl atingă. Astfel, comisiile formate din profesorii instituției de învățământ au putut audia lucrări muzicale din creația compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Chopin, H. Wieniawski, G. F. Händel, F. Liszt, N. Rimski-Korsakov, M. Musorgski, J. Brahms, J. Offenbach, dar și a compozitorilor români C.P. Basacopol, M. Jora, G. Enescu, F. Donceanu. 


Precizăm că la această etapă s-au putut înscrie elevii cu aptitudini în domeniu, școlarizați în unități de învățământ care funcționează în condițiile legii, de la alte filiere și profiluri decât filiera vocațională profil artistic. Adolescenții înscriși au avut ca și condiție de participare respectarea conținutului repertoriilor impuse de probele de concurs, în conformitate cu regulamentul impus. 


La final, lista premianților a fost următoarea: Andra Maria Barangă Ilie,  Denisa Ștefania Lucan, Iustina Bogdan, Ana Maria Soponaru, Marius Avram Niță, Ioana Maria Bulz, Valentin Nicolae Iatan. Toți acești tineri minunați au obținut un punctaj de o sută de puncte și s-au calificat la faza națională a olimpiadei.  


Cadrele didactice îndrumătoare au declarat că toți tinerii calificați la etapa națională sunt foarte buni. Practic, s-au calificat un pianist, un clarinetist, o flautistă și un număr record în istoria colegiului, patru fete la canto. 


Potrivit Roxanei Băluță, unul dintre profesorii care s-au ocupat de pregătirea elevilor, aceștia au intrat în concurs în ordine alfabetică, pe clase. Ea a precizat că toți elevii talentați reprezintă o parte din viitorii mari artiști ai Constanței. "Alături de profesorii lor, dar și cu susținerea părinților, încearcă și reușesc cu succes să își pună în valoare calitățile muzicale pe care le au, prin participarea la diferite concursuri naționale și internaționale. Satisfacția cea mai mare a elevilor o reprezintă premiile si distincțiile primite, aprecierea publicului, iar cea a profesorilor, încununarea muncii depuse prin studiu alături de elevii lor și depășirea și stăpânirea emoțiilor inerente pe scenă", a declarat pentru "Cuget Liber", cadrul didactic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4402 secunde