Șapte elevi constănțeni, bursieri cu merite olimpice internaționale

402
Șapte elevi constănțeni,  bursieri cu merite olimpice internaționale - sapteelevi-1443118425.jpg

Articole de la același autor

Conform listei date publicității de Ministerul Educației, în județul Constanța au fost stabiliți șapte bursieri cu merite olimpice internaționale. Este vorba despre Asan Selin, Eregep Raul Eden, Husein Fatima (Colegiul "Mircea") și Memedula Ghionul Edna (Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" din Medgidia), care au obținut, fiecare, medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Turcă. Li se alătură alți trei mirciști: Paul Haidu Gerea, cu două medalii, respectiv bronz la Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene și argint la Olimpiada Internațională de Chimie "D.I. Mendeleev", Mihai Iliant - aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, și Irina Crăciun - argint la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Potrivit metodologiei, bursele de merit olimpic internațional sunt atribuite elevilor care la olimpiadele școlare internaționale se situează pe unul din primele trei locuri.

Cuantumul lunar al burselor este diferențiat în funcție de nivelul performanței realizate, astfel: medalia de aur sau premiul I - 1.050 de lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 788 de lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea - 525 de lei.

Pentru profesorii care au pregătit elevii, se acordă un singur premiu, în cuantumul prevăzut pentru elevul premiat. De asemenea, pentru școala pe care elevii o frecventează, se acordă un premiu, în cuantumul prevăzut pentru elevul premiant. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Costin Dobrin - mircistul de aur
Pagina a fost generata in 0.5393 secunde