Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic pentru copiii constănțeni

327
În cadrul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, sub tutela Agenției Spațiale Române, Fundația World Vision Romania - Biroul Zonal Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", organizează, în scop caritabil, o suită de evenimente educativ-distractive pentru copii.


În perioada 4 - 8 octombrie, preșcolarii și elevii de ciclu gimnazial sunt invitați să participe în mod activ la o serie de activități menite a le îmbunătăți cunoștințele generale despre spațiul cosmic, a le stimula imaginația și creativitatea, precum și spiritul de competiție. 
Joi, 4 octombrie, începând cu ora 14.30, 70 de elevi de clasa a VIII-a din școlile constănțene vor participa în sala de conferințe aferentă Planetariului, la o dezbatere pe teme științifice susținută de o echipă de elevi ai Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", premiați la NASA. 
În următoarea zi, elevii vor efectua vizite la Planetariu și la Observatorul Astronomic, din oră în oră, învățând lucruri interesante despre sistemul nostru solar, stele și constelații, dar și despre soare, beneficiile sale, cât și efectele nocive, în cadrul expoziției "Soarele - astrul vieții". 
Sâmbătă, 6 octombrie, micuții de grădiniță și elevii de clasele I-IV vor participa la mini-crosul Extratereștrilor, o competiție sportivă amuzantă, în care, la mare preț sunt costumațiile participanților. Mini-crosul se va desfășura în incinta Delfinariului, pe un traseu delimitat anterior. Liderul crosului va fi mascota Extratery, un extraterestru - voluntar vernil, care poartă un costum spațial creat de designerul Liliana Cornilă, din Constanța, și care are responsabilitatea cosmică de a crea o atmosferă plăcută la competiție. 
Duminică, 7 octombrie, sunt invitați la competiție, elevii din clasele V-VIII, la un concurs pe teme de astronomie, intitulat "Astro 2012". Concursul de desene "Viitor astronaut" este o altă activitate pentru copii. 


Participarea copiilor la toate activitățile prezentate anterior se face prin achiziția unui singur bilet de participare emis de Fundația World Vision în scopul de a susține proiectul "Împreună pentru viitor". Banii strânși vor servi pentru a continua activitățile derulate în cadrul unei atelier de creație, de 15 tineri seropozitivi din localitatea Medgidia, tineri care confecționează de cinci ani, obiecte de decor, bijuterii și lumânări decorative.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Soarele, la Observatorul Astronomic
Pagina a fost generata in 0.5409 secunde